CHP “Doğu Masası” partinin örgütsel kapasitesini güçlendirmek için başlattığı çalışma kapsamında 4 ilde katılım töreni içeren 3 günlük programına başladı.

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki katılım töreninde 55 kişiye CHP rozeti takıldı.

CHP heyeti ilk olarak Şırnak Cizre İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Daha sonra bir otelde katılım töreni düzenlendi.

Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı burada yaptığı konuşmada, “Türkiye zor bir dönemeçte. Bir tarafta Saray rejimi var. Yani bir kişi ve onun yönettiği Türkiye var. Öbür tarafta ise halkımız var. Türkiye bir dönemeçte. Bu düzeni değiştireceğiz. Halktan yana, vatandaşların isteklerine kulak tıkamayan, şeffaf, kullandığı devlet bütçesinin hesabını veren bir iktidar gelecek. Güçlendirilmiş demokratik parlamenter sistem gelecek. Senin seçtiğin milletvekili senin sözünü söyleyecek” dedi.

'SEÇİM İSTEDİĞİMİZDE İSTİKRARSIZLIK OLUR DİYORLAR, TÜRKYE ZATEN İSTİKRARSIZ'

Bölgedeki kayyım atamalarını eleştiren Salıcı, “Sen belediye başkanı seçiyorsun, 'Bu olmadı. Senin seçtiğin belediye başkanı ile değil benim atadığım belediye başkanı ile yönetilecek burası' diyor kayyım atıyor. Bizim bu siyasi iktidarın 19 yılda yaptıklarını, buhrana dönüşen ekonomik krizi, Türkiye’ye yaşattıkları istikrarsızlıkları değiştirmemiz lazım. Seçim istediğimiz zaman 'Seçim istikrarsızlık getirir' diyorlar. Türkiye zaten istikrarsız. Türkiye’nin bu istikrarsızlıktan çıkması için özgürlükçü, barışın kardeşliğin ve dayanışmanın egemen olduğu, altta kalanın canının çıkmadığı, zorlananın devlet tarafından elinin tutulduğu bir düzene ihtiyaç var” diye konuştu.

'SORUNLAR ÇOK AMA UMUDUMUZ VAR'

Sorunların çok olduğunu ama bunu değiştirecek iradenin de bulunduğunu anlatan Salıcı, “Sorunlar çok ama umudumuz var. Umut bugün Cizre’de, Türkiye’nin sınır noktasında. Umut, sizlerin katıldığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanlığını yaptığı Cumhuriyet Halk Partisi’dir” dedi.

Türkiye’yi düze çıkartacak çözüm önerilerinin olduğunu belirten Salıcı şöyle devam etti:

“Size yıllarca, 'Bu CHP’liler iktidara gelirse size gelen yardımları kesecek' dediler. Yardımlar kesilmedi, arttı. Ama bizim istediğimiz Türkiye, vatandaşın yardımla ayakta kalmadığı bir Türkiye. Vatandaşın kendi geliri ile çoluğunu çocuğunu okutabildiği, İstanbul’da, Ankara’da insanlar hangi ekonomik koşullar altında yaşıyorsa, hangi sosyal ve siyasal koşullar altında yaşıyorsa Cizre’de de, Silopi’de, Ağrı’da da aynı koşullar altında yaşadığı bir Türkiye istiyoruz. Eşitlik istiyoruz.”

'BİZ İSTANBUL SEÇİMİNİ SİZİN DESTEĞİNİZ İLE KAZANDIK'

İstanbul’da yenilenen belediye başkanlığı seçimini hatırlatan Salıcı, “Biz o seçimi kazandık ama biz o seçimi senin desteğin ile kazandık. İstanbul seçmeni iseniz, kiminiz saatlerce yol geldiniz oy kullandınız, kiminizin oyu yoktu ama hayır duası vardı, böyle destek oldunuz. Kiminiz yakınınızı aradınız, 'Bu adamlar zulüm ediyor CHP adayına oy ver Türkiye düze çıksın' dediniz. Biz İstanbul’da sizlerin desteği ile 23 Haziran’da ikinci kere seçtik. Önümüzde bir genel seçim var ve o genel seçimde de durum benzer olacak. Belki sizin verdiğiniz oylardan eksilme olsun diye sandık başlarında uğraşacaklar, belki sizlerin sandığa gitmenize engel olacak işlerin peşinde olacaklar. Ama ben şunu diyorum. Bugün buraya gelen, gelemeyen, bugün CHP’ye katılacak olan değerli arkadaşlarımız o sandıkların başında duracak, kendi oylarına namusu gibi sahip çıkacak. O sandığa giren oy neyse o oyun çıkması için elinden geleni yapacak. Biz bunu Cizre’de de Erzurum’da da yapacağız ama bunun sizin desteğiniz ile yapacağız” dedi.

'SİVAS’IN ÖTESİNE GEÇEMEZLER, DİYORLARDI, ŞIRNAK’TA KATILIM YAPIYORUZ'

Salıcı CHP’ye yönelik iktidarın “Sivas’ın ötesine gidemezler” söylemini de, “Bize diyorlar ki CHP Sivas’ın ötesine geçemez. Ankara’dan baktığınız zaman burası Sivas’ın ötesi. Bakınca sınıra gelmişiz. Hani Sivas’ın ötesine geçemiyorduk. Gelmişiz Suriye sınırında Şırnak’ta katılım yapıyoruz” sözleriyle eleştirdi.

'DİLİN İNANCIN BAŞIMIN ÜSTÜNE'

Bu katılımın başlangıç olduğunu belirten Salıcı, Kürt sorunu konusunda ise şunları söyledi:

“Bize 'CHP Kürt sorununu çözemez, CHP’nin Kürt seçmenle arası iyi değil' diyorlardı. CHP hiç kimseyi birbirinden ayırmayan bir siyaset güdüyor. Senin dilin, inancın başımın üstüne. Ben senin doğuştan gelen özelliklerini değiştirmeye, onlarla boğuşmaya gelmedim. O değerler, hepimizin tüm Türkiye’nin değeridir. Biz senin hayatını kolaylaştıracak, sana daha iyi hayat yaşatacak bir Türkiye yaratmaya geliyoruz. Devletin emir veren, buyuran tepeden bakan değil, bize hizmet eden devlete dönüşmesi için geliyoruz. Bunu da Millet İttifakı ile birlikte, hep beraber yapacağız. Gönül rızası içinde üniter devlet çerçevesi içinde Kürt sorunu demokratik yollarla çözeceğiz. Bu mesele bitecek. CHP bu konuda gayet iddialı. Sayın Kılıçdaroğlu 'Türkiye’de Kürt sorununu CHP’den başkası çözemez' diyor. Biz bu konuda kararlıyız. Şu andaki iktidar MHP’nin peşine takılmış bir iktidar. Bir zamanlar başka şeyler söylüyorlardı bir de bugün söylediklerine bakın. MHP ne tarafa giderse o tarafa gidiyor. Adalet ve Kalınma Partisi iktidar ama süreci yöneten MHP.”

'BU MESAJI BÖLGEDE HERKESE ANLATIN'

Salıcı gelecek seçimlere dair de şu çağrıyı yaptı:

“İstanbul seçiminde nasıl bize destek olmuşsanız önümüzdeki genel seçimlerde de çıkın bu mesajı bu bölgede herkese anlatın. Anlatın ki (o sırada salonda ağlayan bir çocuk sesi üzerine) o ağlayan çocuğumuz ağlamasın. Bu ülke her güzelliğe layık. Ama bu güzellikleri şiddetle, terörle değil birbirimize sahip çıkarak, dayanışma içinde çözeriz. Biz bu yolda kararlıyız. Türkiye’de iktidar el değiştiriyor. Ne zaman tescillenecek, sandık vatandaşın önüne geldiğinde tescillenecek. O sandık buraya gelsin ve vatandaş 19 yıllık Adalet ve Kalkınma Partisi’nin karnesini versin. Türkiye’nin önü açık. Türkiye zengin bir ülke, bu zenginliği birlikte kurduk birlikte bölüşelim. Yaratacağımız özgürlüğü ve demokrasiyi bölüşelim.”

CİZRE’DE EN GENÇ İLÇE BAŞKANI

Cizre’nin yeni ilçe başkanı Sekvan Acet, CHP’nin en genç ilçe başkanı. Acet, yaklaşık 350 kişinin katıldığı törende 55 kişiye rozet takıldığını söyledi.

Birçoğunun ilk kez bir siyasi partiye katıldığını ama başta AK Parti olmak üzere diğer siyasi partilerden de katılımlar olduğunu aktaran Acet, “Hedefimiz Cizre için büyük. Burada bir milletvekili çıkarmak ve belediye başkanlığı kazanmak istiyoruz. Geleceğimize umutla bakıyoruz. Genç nesil uyandı. CHP’de ışık görüyorlar” dedi.

18 yaşında bir genç neden CHP’ye üye olduğunu, “Herkesin mutlu olduğu, eşit, özgür olduğu bir hayat istiyorum” diyerek anlattı.