Cizre'de yaralıları almak için mahalleye doğru yola çıkan ambulansların önünü kesen polisler, sağlık ekiplerini Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. 

DİHA’nın haberine göre, yaralıların olduğu bölge ise zırhlı araçlar tarafından çevrilerek saldırı altına alındı. Bölge yoğun biçimde top atışlarına tutuluyor.

Şırnak'ın Cizre ilçesinin Cudi Mahallesi'nde bir binanın bodrumunda yaralı halde bekleyen 23 kişiyi almak için Cizre Emniyet Müdürlüğü ve Cizre Kaymakamlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda Cizre Belediyesi'ne ait ambulans yaralıları almak için mahalleye doğru yola çıktı.

Ancak ambulansların önünü kesen polisler, zırhlı araçlar eşliğinde sağlık ekiplerini Konak Mahallesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü. Yaralıların bulunduğu bina ise zırhlı araçlarla abluka altına alındı. Yaralıların bulunduğu binaya doğru zırhlı araçlardan ateş açılmaya başlanırken, aynı anda bina ve çevresine dönük yoğun top atışları başlatıldı. 

'DAHA FAZLA CENAZE ÇIKARSA BİLİN Kİ İNFAZDIR'

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, evdekilerle yaptığı son görüşmede, “Ev saldırı altında. Şimdi 5 cenaze var. Eğer daha fazla cenaze çıkarsa bilin ki infazdır” denildiğini aktardı. Sarıyıldız, yaralılara yapılanın "komplo" olduğunu vurguladı ve belediyeye ait 2 ambulansın da Konak Mahallesi’nde bekletildiğini söyledi. (Kaynak: DİHA)