Şırnak’ın Cizre ilçesinde dün hastaneye getirilen bir cenazenin çatışmalarda yaralandıktan sonra dört gün boyunca hastaneye kaldırılamayan 16 yaşındaki Hüseyin Paksoy’a ait olduğu ailesi tarafından doğrulandı.

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre, dün Nur Mahallesi’nden alınan cenazenin Hüseyin Paksoy’a ait olduğu netleşti.

Paksoy’un cenazesi bu sabah Şırnak Devlet Hastanesi’ne getirildi. Şırnak’ın Uludere ilçesinde yaşayan ailesi cenazeyi teşhis etmek için kente geldi.

Hastaneye giden ağabey Mesut Paksoy cenazenin kardeşi Hüseyin Paksoy’a ait olduğunu belirtti.

AMBULANS DÖRT GÜN BOYUNCA BEKLETİLDİ

Nur Mahallesi’nde 14 Ocak’ta yaralanan Paksoy’un alınması için Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, birçok girişimde bulunmuş, ancak tüm çabalar sonuç vermemişti.

Sağlık Bakanlığı’na bağlı ambulansların mahalleye girişlerine izin verilmeyince, Cizre Belediyesi’ne ait ambulans Paksoy’u almak için 16 Ocak’ta Nur mahallesine gitmiş ancak çatışmalardan dolayı bu ambulans da geri çekilmek zorunda kalmıştı.

AİHM’E BAŞVURU YAPILMIŞTI

Paksoy’un yaralı bulunduğu 4 gün boyunca aile avukatı Nuray Özdoğan, yaralının alınması için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) başvuru yapmıştı.

Özdoğan, Paksoy’un yaşam ve sağlık hakkının ihlal edildiğini belirterek, tedbir kararı almıştı.

Paksoy’un hayatını kaybetmesiyle 14 Aralık’tan bu yana ölenlerin sayısı 69 oldu. (Kaynak:İMC TV)