....

Türkiye'nin Afrin karın ağrısı neden aniden şiddetlendi?
Çünkü Türkiye'nin İdlib'e topladığı yüz bin kadar radikal islamist teröristin üzerine gidilmeye başlandı, elbette bu durum aynı zamanda bir tanrı vergisi olarak görülecektir Ankara tarafından...
(Hatırlatmak gerekir ki Angoradaki o koltuk fırsatlar ve nimetler koltuğudur, bilen bilir...)
Zira içeride hukuksuz, adaletsiz, hakkaniyetsiz bir iktidar var ve bu iktidarın yapıp ettikleri Amerika'da bir yerlerde bir davanın ana konusu bile olabiliyor, hem yeri gelmişken bir sene sonraki seçimler için de ciddi bir yatırım olur elbet!
...
İşte bu tür gerekçeler ve fırsatlar itibariyle Türkiye devleti bir milyondan fazla bir nüfusu olan ve hiç İşid zulmüne maruz kalmamış Afrin'i ''YGP teröristlerinden kurtarmak'' için kolları sıvadı bismillah!
...
Türkiye'nin askeri kabiliyetlerinden bahsetmeye hiç gerek yok, nihayetinde hep dendiği gibi kendisi ''natonun ikinci büyük askeri gücü''; gerçi birinci, üçüncü ya da dördüncü kimdir pek bilen yok, ama olsun, biz bu şehir efsanesini referans alalım...
Hem Afrin'e girmekte ne var ki, Cizre'ye girdikleri gibi girebilirler değil mi?
Nasıl olsa ellerinin altında kelle kesmiş, kadın satmış kadrolu paralı radikal islamist kardeşler var!
Peşine inanmış kudretleri askerlerini sürer, tabi en öncesinden Rusya'nın Suriye'deki hava savunma sistemlerini kapatması da bin bir kere rica edilmiş!
...
Peki Afrindekilerin elinde ne var?
Türkiye'nin deyimiyle TSKnın elinde bile olmayan ağır ve hafif düzeyde en modern Amerikan silahları!
Beş altı senedir savaşta pişmiş kuşaklar!
Yüz bin civarında eli silah tutabilen insan ve kendi topraklarını terk etmeyecek yüz binlerce insan!
Bir kaç yüz ya da bin kadar Rus askeri!
...
Bugün İdlib, Cerablus ve Elbab Afrin'i Rojavadan ayırıyor, çünkü Türkiye devleti cihadistlerle birlikte ve cihadistler sayesinde oralara yerleşmiş durumda.
Hem bir biçimde en azından Astana'da bir meşruiyet devşirmişti kendisine Türkiye!
Haliyle Afrin ABD koruması altında değil, Rusların da Afrin'i koruma sözleri yok!
Yani Afrin Türkiye için son derece basit bir lokma gibi görünüyor, gösteriliyor!
Amma ve lakin, kazın ayağı hiç öyle değil!
Natonun ''ikinci büyük ordusu''nun Afrinde bir zafer kazanacağını ileri sürmek de son derece tiyatral bir havuz kanalı senaryosu olabilir!
...
Kim yarınları mutlak olarak bilebilir ki?
Hiç kimse!
Ancak Türkiye'nin gönüllü bir mayın eşeği olmak için elindeki paralı-gönüllü islamist mayın eşeklerine güvendiği aşikardır, ekserisi Türkiye'nin bu pozisyonuna ''oyun kuruculuk'' demekten büyük bir zevk duyuyor vesselam!
...
Ancak, Türkiye'nin esas oyun kurucuların oyununa gelmediğinden ve Türkiyenin bizzat sahaya sürdüğü mayın eşeklerinin eşeklikten vazgeçmeyeceğinden Türkiye'nin kendisi bile emin değil!
Zira aklı başında olan her kişi bilir ki bu coğrafyada Kürtleri hesaba katmayan hiçbir girişimin başarıya ulaşma şansı yoktur artık!
Bekleyip göreceğiz, belki de Rojava kantonlarını Türkiye devleti birleştirecektir...