Şırnak’ın Cizre ilçesinde 24 Ocak’ta Konak Mahallesi ile Nur Mahallesi'ni bağlayan eski köprüden geçerken bir koruma aracının çarpması sonucu dün ölen 24 yaşındaki Abdulgaffar Dayan için kayyım atanan Cizre Belediyesi açıklama yaptı.

Aracın belediye adına kayıtlı olduğu belirtilen açıklamada aracı süren kamu personeli hakkında idari ve adli soruşturma başlatıldığı belirtildi. 

Açıklama şöyle:

"Kazaya karışan araç Cizre Belediyesi adına kayıtlıdır. Belediyenin özel kalem ve güvenlik hizmetlerine tahsis edilmiş olan Ford Ranger marka bahse konu araç, bazı basın-yayın organlarında ifade edildiği gibi zırhlı değildir. Pikap tarzı bir hizmet aracıdır. Yaralamalı trafik kazası ve aracı kullanan kamu personeli hakkında adli ve idari tahkikat başlatıldığı bilgisi edinilmiştir. 

Cizre Belediyesi olarak trafik kazasının meydana geldiği ilk andan itibaren yaralı olarak Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Abdulgaffar Dayan isimli vatandaşımızın sağlığına kavuşturulmasına yönelik süreç yakından takip edilmiş, ailesinin ve yakınlarının yanında olunmuştur.

Abdulgaffar Dayan kardeşimizin hastanede yapılan gerekli bütün tıbbi müdahalelere rağmen kurtarılamaması ve vefat etmesi hepimizi ziyadesiyle üzmüştür. 

Cizre Belediyesi olarak ebediyete intikal eden Abdulgaffar Dayan kardeşimize Allahtan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve Cizreli Hemşerilerimize başsağlığı diliyoruz." 

Kaynak: Gazete Duvar