Polis Şırnak'ta 31 Mart seçimlerinde HDP'nin kazandığı Cizre, Silopi ve İdil ilçe belediyeleri girişine güvenlik gerekçesiyle X-Ray cihazı ve güvenlik kulübeleri konumlandırdı.

POLİS EŞBAŞKAN MEHMET ZIRIĞ’I TEHDİT ETTİ

Cizre’de dün akşam belediye binasına çok sayıda polis vinçle getirdikleri X-Ray cihazı ve bariyerleri güvenlik gerekçesiyle belediye girişine koymak istedi. Yaşananlar üzerine belediye gelen Eş Başkan Mehmet Zırığ ve meclis üyeleri X-Ray cihazı ve güvenlik bariyerlerinin yerleştirilmek istenmesine tepki gösterdi.

HDP’li Belediye Eş Başkanı Mehmet Zırığ X-Ray cihazının yerleştirilmesine izin vermemesi üzerine polis ile tartışma yaşadı. Zırığ gerekçenin ne olduğu sorması üzerine polis, “Gerekçeli kararlar var, açıklamak zorunda değilim” diye cevap verdi. Zırığ, cihazın belediye girişine bırakılmasına itiraz ederek buna izin vermeyeceklerini ifade edince polis, eş başkanı tehdit ederek karşılık verdi.

POLİS: EVET KANUNA AYKIRI HAREKET EDİYORUZ

Evrensel'de yer alan habere göre, saatlerce süren tartışma ve gerginliğin ardından polisler, İlçe Kaymakamının imzasının bulunduğu kamu güvenliğine ilişkin tedbir alınması noktasında bir belge getirdi. Eşbaşkanlar, belgede yer alan genelge ve talimatın ne olduğunu isteyerek, belgenin yasaya aykırı olduğunu ifade etti.

Eşbaşkan Zırığ, "Kanuna ve yasaya aykırı bir belgeyle yanımıza geliyorsunuz. Kanunsuz bir işlemi uygulamayı kabul ediyor musunuz? Hukuksuz bir belgedir. Kaymakam buraya talimat veremez" diye konuştu. İlçe Emniyet Müdürü, "Kısıtladığımız bir şey yok. Sizi koruyoruz" diye savundu. Eşbaşkan Zırığ'ın, bir kez daha "Kanuna aykırı mı hareket ediyorsunuz" diye sorması üzerine de, İlçe Emniyet Müdürü'nden, "Evet, kanuna aykırı hareket ediyoruz" cevabı geldi.  İlçe Emniyet Müdürü'nün bu cevabı üzerine belediye Eşbaşkanları bina dışına çıktı. Saatlerce süren tartışmaların ardından polis X-Ray cihazını belediye girişine yerleştirdi.