Japon bir çizgi roman kahramanını tanımlarken "Allah" kelimesini kullanan Ultraman dergisi Malezya'da yasaklandı.

Malezya İçişleri Bakanlığı bugün yaptığı yazılı açıklamada Ultraman'in Malezya'da çıkardığı Ultra Power dergisinin kamu güvenliğini ve toplumun ahlaki değerlerini tehdit edebilecek unsurlar içerdiği kaydedildi.

Açıklamada Ultraman'in bir çok çocuğu etkilediği ve baş karakter Ultraman Kral'ı Allah diye tanımlamanın özellikle de "Müslüman çocukların kafasını karıştıracağı ve dini inançlarına zarar vereceği" ifadesi kullanıldı.

Hükümet Allah kelimesinin başkaları tarafından kullanılmasının, Müslümanlarda kafa karışıklığı yaratabileceği gerekçesiyle bu kelimenin sadece Müslümanlar tarafından kullanılması gerektiğini savunuyor.

Malezya'nın 30 milyon nüfusunun yüzde 60'ını Müslümanlar, yüzde 9'unu ise Hristiyanlar oluşturuyor.

Canavarlarla mücadele eden Japon çizgi roman kahramanı Ultraman ilk olarak 1960'larda televizyonda gösterilmeye başlanmıştı.

Malezya'da yasaklamaya ise Ultraman'ın "Bütün ultra kahramanların Allah'ı ya da İhtiyar'ı olarak görülüp, saygıyla anılır" diye tarif edilmesi yol açtı.

Malezya İçişleri Bakanlığı Ultraman'ın tamamen yasaklanmadığını, sadece bu sayısının engellendiğini, bu sayıyı dağıtan kişilerin üç yıla kadar hapisle cezalandırılabileceklerini söyledi. (BBC Türkçe)