Fransa’nın çizgi romanda önde gelen 20 kadar yayınevi, Charlie Hebdo mizah dergisine yönelik katliam sonrasında aldıkları kararla, ortak bir kitap çıkaracaklar.

200-300 SAYFA ARASI

7 Ocak katliamı sonrasında yapılan çizimlerin yer alacağı yeni kitap, bugüne kadar bu denli çok sayıda yayınevini bir araya getiren ilk kitap olacak. 200 ile 300 sayfa arasında planlanan yeni çizgi kitapta, değişik çizer ve karikatüristler tarafından 7 Ocak sonrasında yapılan çalışmalara yer verilecek.

ŞUBAT'TA OKUYUCUYLA BULUŞACAK

İlk baskısının 50 bin ile 100 bin arasında olacak olan kitabın kapağı, olası kopyalamaları kolaylaştırmak için sadeleştirilecek. 22x29 milimetre ebatlarında bir albüm formunda olacak kitabın Şubat ayında kütüphane ve yayınevlerinde okuyuculara sunulması hedefleniyor.

Kitapta, Charlie Hebdo saldırısı sonrası tanınmış karikatürist ve çizerlerin yanı sıra diğer birçok çizerin çalışmalarına yer verilecek. Karikatür ve diğer çizimlerin ağırlıkta yer alacağı ortak çalışmadan elde edilecek gelir, 7 Ocak’taki Charlie Hebdo katliamında yaşamını yitirenlerin ailelerine aktarılacak.

ÇALIŞMAYA KATILACAK YAYINEVLERİ

Ortak kitap çalışmasında yer alacak bazı yayınevleri şunlar: Casterman, Dargaud, Delcourt, Drugstore, Dupuis, L’École des loisirs, Fluide Glacial, Futuropolis, Glénat, Jungle, Kana, Le Lombard, Panini, Soleil, Steinkis, Urban Graphic, Vents d’Ouest.

Çalışmaya daha başka yayınevlerinin de destek vermesi bekleniyor.