RED Müzik, Kürtçe müziğin önemli ismi Ciwan Haco’nun tüm albümlerini dijital olarak yeniden yayınlamaya hazırlanıyor. Haco’nun 1982’de yapmış olduğu “Diyarbekir” albümü, orijinal kayıtlardan yeniden master edilmiş haliyle 12 Eylül 2018 tarihinde tüm dijital marketlerde yerini alacak.

Sanatçının ilk dönem albümlerinin tamamı (1980-90) RED Müzik tarafından orijinal kayıtlar baz alınarak yeniden master edilirken, Haco’nun Türkiye’de yayınlandığında bandrol veya izin verilmediği için albümden çıkarılan tüm şarkılar da tekrardan albümlere eklendi.

Haco’nun, “Gulasor”, “Leyla”, “Girtiyên Azadiyê”, orijinal ismi “Serhildan” ile yayınlanacak olan “Nisêbîna Rengîn/Çaw Bella”, “Sî û Sê Gule”, “Dûrî”, “Destana Egîdekî”, “Derya”, “Na Na” ve “Veger” albümlerinin de ilerleyen tarihlerde dijital olarak yeniden yayınlanması bekleniyor. 
 
RED Müzik, sanatçının 5 yıl aradan sonra yapmış olduğu “Felek” albümünü geçtiğimiz Mayıs ayında yayınlamıştı. Öte yandan 1980’de sadece Avrupa'da sınırlı sayıda piyasaya sürülen, içeriği "sakıncalı" bulunduğu için Türkiye’de müzik piyasasına girmesine izin verilmeyen "Peşmergene" albümü de orijinal kayıtlar üzerinden yeniden master yaptırarak geçtiğimiz günlerde dinleyicilere sunuldu.