HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Uşak Valisi Funda Kocabıyık'ın bu sabah apar topar görevinden alınmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Gergerlioğlu, daha önce Uşak Emniyeti'nde çıplak aramayla ilgili çok sayıda şikayet aldığını ancak valiliğin bu iddiaların üstünü kapattığını söyledi. 

'KEŞKE HAYSİYETİ ESAS ALSAYDIN'

Uşak Valisi Funda Kocabıyık'ın eşi ve eski AK Partili Milletvekili Hüseyin Kocabıyık dün yaptığı açıklamada, Gezi Davası'nda verilen mahkumiyet kararlarını eleştirdi. Bu eleştiri üzerine İşçileri Bakanı bugün sabah apar topar Uşak Valisi Funda Kocabıyık'ı görevden aldı. HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kocabıyık'ın görevden alınmasının ardından Twitter hesabından açıklamalarda bulundu: "Yaa böyle işte !!! Zamanında sırf Valiliğini korumak için çıplak arama skandalının üstünü örtmeye çalışmıştı! Şimdi eşinin tweetinden görevden alındı! Ne yapsa yaranamadı! Keşke haysiyeti esas alsaydın da çıplak aramanın üstünü iftiralarla örtmeseydin! Yazıklar olsun sana!"

Gergerlioğlu şöyle devam etti. "Yanlış anlamayın! Halka sert davrandığı için değil! Geçen gün eşi iktidarı eleştirdiği için Vali görevden alındı! Ülkenin haline bak, liyakat değil, iktidara yeterli kul, köle olmamaktır kriter!"

Kaynak: Gazete Duvar