Dünya genelinde milyonlarca takipçisi olduğu öne sürülen Hindistanguru Asaram Bapu, 2013 yılında 16 yaşındaki bir müridine cinsel saldırıdan suçlu bulunarak ömür boyu hapis cezasına mahkum edildi.

Dünya genelinde sahip olduğu 400 aşramda yoga ve meditasyon eğitim veren Bapu hakkındaki müebbet kararı, takipçilerinin şiddet eylemlerine kalkışabileceği endişesiyle 77 yaşındaki gurunun tutulduğu Racastan eyaletinin Jodhpur kentindeki cezaevinin içinde açıklandı.

Ceazevinin çevresinde ve Bapu'nun takipçilerinin yoğun olduğu eyaletlerde de güvenlik önlemleri artırıldı.

Yargıç Madhusudhan Sharma, Bapu'ya cinsel saldırı, suç amaçlı tuzak kurmak ve isteği dışında alıkoyma suçlarından müebbet hapis cezasının yanı sıra iki yardımcısına da suça yardımdan 20'şer yıl hapis cezası verdi.

Bapu suçlamaları redderken sözcüsü temyize gideceklerini söyledi.

NE OLMUŞTU? 

Genç kız 2013'te 16 yaşındayken polise yaptığı şikayette annesi ile birlikte Jodhpur'da Bapu'yu ziyarete gittikleri sırasında saldırının gerçekleştiğini anlatmıştı.

Onyıldan fazladır kendilerinin Bapu'nun takipçisi olduğunu söyleyen genç kızın ailesi  Bapu'nun genç kıza 'iyileştirme' bahanesiyle aşramdaki odasındacinsel saldırıda bulunduğunu açıklamıştı.

Bapu olayın ardından 2013'te tutuklanmıştı. Hindistanlı guru ve oğlu Narayan Sai hakkında Gucerat eyaletinde bir başka saldırı suçlamasıyla ilgili dava da sürüyor.