Ankara'nın Keçiören ilçesinde 8 Mart 2021’de vefat eden 30 yaşındaki Özge Nur Tekin'in eşi Selçuk Tekin ve akrabaları hakkında dava açıldı. Kadına "cin çıkartma seansı" adı altında şiddet uygulandığı tespit edildi. Ölü muayene tutanağında Özge Nur Tekin’in sırt ve kollarında morluklar ile hacamat kesiklerini andıran yaralar belirlendi.

Olayla ilgili gözaltına alınıp, adli kontrolle serbest bırakılan şüphelilerden eşi Selçuk Tekin hakkında 'eşe karşı kasten yaralama neticesinde ölüme neden olma', babası Cemal Efe, annesi Hatun Efe, kayınvalidesi Zöhre Tekin, kadına hacamat yapan Sevim Özbaş ile "sözde hoca" Erdal Kaya hakkında ise 'suça iştirak etme' suçlamalarında bulunuldu.

''CİN ÇIK CİN ÇIK' DİYE HEP BERABER SÖYLEDİK'

Kadının eşi Selçuk Tekin, telefonla aradığı "cinci hoca" Erdal Kaya'nın, "Eşine cinler musallat olmuş; dediklerimi yaparsanız eşini kurtarırım" dediğini belirtti. Selçuk Tekin, Erdal Kaya'nın kendilerine "kurban kesmeleri", "kadına vurmaları" ve "hacamat yapmaları gerektiğini" söyledi.

Eşine şiddet uyguladığını itiraf eden Tekin, Sevim Özbaş'ın da hacamat işlemi yaptığını belirtti.

Bir gün sonra Erdal Kaya'yı tekrar aradığını belirten Selçuk Tekin, "'Kurban kesersen eşin rahatlar' dedi" ifadelerini kullandı. Kadının kurban kesilirken rahatsızlandığını söyleyen Tekin, "Tekrar aradığım hoca, 'Bir kurban daha keserseniz eşin kendine gelir' dedi. Dediğini yaptık ve 2'nci kurbanı da kestik; ancak eşim kendine gelmedi. Bunun üzerine hastaneye götürdük; ancak hastaneye gittiğimizde öldüğünü söylediler" dedi.

Selçuk Tekin'in ifadesi doğrultusunda Özge Nur Tekin'in babası Cemal Efe, annesi Hatun Efe, kayınvalidesi Zöhre Tekin, hacamat yapan Sevim Özbaş ile sözde hoca Erdal Kaya da gözaltına alındı.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

Kayseri’de gözaltına alınan sözde hoca Kaya, sanayide kaynakçı olarak çalıştığını belirterek, "Dua etmelerini, tövbe etmelerini, zekat ve adaklarını yerine getirmelerini, fakir doyurmalarını söyledim. Kesinlikle oklava ile vurmalarını, hacamat yaptırmalarını söylemedim" dedi. Kaya insanlara dini tavsiyelerde bulunduğunu ve kimseden para almadığını öne sürdü.

6 kişi, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık kadının eşi Selçuk Tekin ve diğer 5 kişiyi tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti. Şüpheliler, adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı. Soruşturmayı tamamlayan savcılık Selçuk Tekin hakkında 'Eşe karşı kasten yaralama neticesinde ölüme neden olma', 5 kişi hakkında da 'Suça iştirak etme' suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi. İddianame, Ankara 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek dava açıldı