Son yıllarda oldukça popüler olan elektrikli cilt temizleme cihazlarına ilgi her geçen gün artıyor. Piyasadaki cihazların sayısı ve özellikleri arttıkça, müşterilerin seçim yapması da oldukça zorlaşıyor. Zira her cilt temizleme makinasından aynı sonucu almak mümkün olmuyor. Cildi derinlemesine temizlemesi gereken cihazlar uygun başlıklar, hijyenik özelliklerdeki eksiklikler ve yanlış kullanım sonucunda cilde yarardan çok zarar verebiliyor. Bu sebeple elektrikli bir cilt temizleme cihazı almadan önce iyi bir araştırma yapmak büyük önem taşıyor. Cildi güzelleştirirek derinlemesine bakım sağlayan doğru cihazı bulmak için dikkat edilmesi gereken bazı noktaları sizler için derledik.

Fırça başlığının hareketi

Bir cilt temizleme aletinin en önemli parçası elbette yüz temizliğini yapacak olan fırça başlığı. Aynı LR ürünleri arasında yer alan Zeitgard Cilt Temizleme Cihazı’nda olduğu gibi elektrikli diş fırçalarıyla aynı prensiple çalışan ve tek bir yöne dönmek yerine sağa sola salınım yaparak hareket eden fırça başlıkları günümüzde daha çok tercih ediliyor.Bunun sebebi tek bir yöne hareket eden başlıkların cildi yıpratması ve zarar vermesi. Hele böyle bir fırçanın cilde çok uzun süre uygulanması halinde cilde verilen zarar çok daha fazla oluyor. Bu yüzden alacağınız cihazın fırçasının sabit bir yöne dönmesi yerine titreşim yaparak çalışmasına dikkat edin.

Doğru temizleme jeli

Cilt temizleme makinası kullanırken bunun birlikte cilt tipinize uygun olan doğru temizleme jelini kullanmak da en az makina kadar önemli. Kuru, normal, karma ve yağlı cilt tiplerinin hepsine uygun bir temizleme jeli olmadığı için kendi cilt tipinize uygun olan ürünü almanız cilt sağlığınız için önem teşkl ediyor. Örneğin LR, Zeitgard ürününde klasik ve hassas ciltler için iki farklı cilt temizleme jeli seçeneğini cihazla birlikte sunuyor. Klasik temizleme jeli normal, karma ve yağlı ciltlere uygunken, hassas temizleme kremi özellikle kuru ve hassas ciltlerde daha iyi sonuçlar veriyor. Cihazla birlikte verilen temizleme ürününün çok fazla köpürerek fırçanın hareketiyle birlikte etrafa sıçrama yapmaması ve jelin fırça lifleri arasında rahatça dağılacak akışkanlıkta olması da tercih edilen özellikler arasında.

Şarj özelliği

Her ne kadar piyasadaki cihazların çoğu artık şarjlı olsa da, elektrikli cihazların da satışta olduğunu görüyoruz. Söz konusu olan şey kolay kullanımda şarjlı cihazlar çok daha pratik bir uygumama imkanı sunuyor. Örneğin LR Zeitgard 1 cihazları şarj özelliğine ek olarak su geçirmez özelliği sayesinde duşta vücudun diğer bölgelerinde uygulama imkanı veriyor. Kablo ve elektriğe bağlama derdi olmadan cihazı rahatça taşımak ve dilediğiniz yerde kolayca kullanabilmek seçim yaparken dikkate almanız gereken noktalar arasında bulunuyor.