Engelsiz Yaşama Derneği (Ey-Der) ve Avea'nın, görme engellilerin ve ailelerinin hayatını değiştirmeyi amaçlayan, öncelikle 0-6 yaş aralığındaki çocuklara yönelik, erken müdahale eğitimi üzerine kurulu Günışığı Projesi'nin tanıtım toplantısına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da katıldı.

Programı takip için salonda bulunan Cihan Haber Ajansı (CHA) ekibi, davet edilmedikleri gerekçesiyle görevliler tarafından salon dışına çıkarılmak istendi. Muhabir, görevlilere salonda bulunan hiçbir basın mensubunun davet edilmediğini söyleyerek çıkmak istemedi. Görevlilere sarı basın kartını göstererek yapılan uygulamanın yasal olmadığını söyledi. Çıkan tartışma uzayınca Emine Erdoğan'ın salona girişi yaklaşık 15 dakika gecikti. Bir süre sonra görevliler, Cihan Haber Ajansı'nın muhabiri ve kameramanını salon dışına çıkardı. Görevliler, salondan çıkarılmaların korumaların talimatı doğrultusunda olduğunu söyledi.

Basın Konseyi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katıldığı bir etkinliği takip etmek isteyen CHA muhabirinin salondan çıkarılmasını kınadı. Konsey'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katıldığı Avea Günışığı programını takip etmek isteyen Cihan Haber Ajansı muhabiri Hüseyin Aydın'ın güç kullanılarak dışarı çıkarılması kabul edilemez. Bir lider eşinin katıldığı programlar, elbette kamuya açıktır ve şeffaf toplantılardır.
Özel olmayan bu ve bunun gibi toplantılarda, gazetecilerin programları izlemelerinin yasaklanması; basın özgürlüğü adına, halkın haber alma hakkını engellemektedir. Gazetecilerin, görevleri başında alıkonulmasını kınıyoruz. Basında ayrımcılığa karşı olduğumuzu tekrarlıyoruz."