Gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturması için Türkiye’ye gelen CIA Direktörü Gina Haspel'in Türkiye'nin elindeki ses kaydını dinlemek istediği açıklandı.

Ses kaydının içeriğine dair kimi bilgiler basına sızdırılmıştı.

Cemal Kaşıkçı soruşturmasıyla bağlantılı olduğu söylenen Türk yetkililer, basına Kaşıkçı soruşturmasına ilişkin ses kaydıyla ilgili bilgi sızdırıyor.

Ses kaydının içeriği resmen açıklanmazken, CIA Direktörü Gina Haspel'in ses kaydını dinlemek istediği duyuruldu.

Türkiye'de toplanan kanıtları gözden geçiren Gina Haspel'in Suudi Arabistan'ı ziyaret planının bulunmadığı belirtildi.

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan'ın Kaşıkçı açıklamasından "tatmin olmadığını" söylemişti.

DELİLLER PAYLAŞILDI

Sabah gazetesi, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı'na (MİT) geçen CIA Direktörü'nün üst düzey görüşmeler gerçekleştirdiğini, Haspel'e kamera görüntüleri ile ses kayıtlarının, elde edilen bulgular ve kanıtların gösterildiğini yazdı.

Buna göre Başkonsolosluk ve Suudi Arabistan Başkonsolosu'nun konutunda olay yeri incelemesinde elde edilen deliller de Haspel ile paylaşıldı.

KANITLAR 'SÖZLÜ' AKTARILMIŞTI

Geçen hafta Trump, Ankara'dan Kaşıkçı cinayetiyle ilgili ses ve video kaydı talep ettiklerini duyurmuştu. Bazı kanıtların ABD'li yetkililere sözlü aktarıldığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, öncesinde "her şeyi açıklayacağını" duyurduğu dünkü konuşmasında, Kaşıkçı'nın öldürülmesinden "önceden planlanmış siyasi cinayet" diye söz etti. Ancak ses ya da görüntü kaydı olduğuna dair açıklama yapmadı.