Zonguldak'ta Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aile, Kadın ve Engellilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mevlüde Yalçıner, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun’u makamında ziyaret etti.

30 Mart'taki ziyaretin ardından CHP'li Uzun, birlikte poz verdikleri fotoğrafı sosyal medyadan paylaştı. MHP’lilerin fotoğrafa tepki göstermesinin ardından, MHP İl Başkanı Varol Demirköse, hiçbir açıklama yapmadan il yönetim kurulu üyelerinin haberleştiği WhatsApp grubundan Yalçıner’in görevden alındığını yazdı.

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre, 20 yıldır MHP içinde siyaset yaptığı belirten Mevlüde Yalçıner, daha önce partisinden meclis üyeliği, Kadın Kolları Başkanlığı yaptığını hatta 2019 yılında belediye başkan aday adayı olduğunu söyledi.

'TAMAMEN KEYFİ BİR UYGULAMA'

İl Başkanı Demirköse’nin yaptığının onur kırıcı bir davranış olduğunu ifade eden Yalçıner, “2 yıl önce de kadın kolları başkanlığı yaparken görevden alındığımı gazetelerden öğrenmiştim. Şimdi yine aynı uygulamaya maruz kaldım. Söylediklerine göre bu fotoğraf genel merkeze gönderilmiş. Ama ben inanmıyorum. Tamamen keyfi bir uygulama" diye konuştu.

Yaklaşık 8 ay önce eşini kaybeden CHP'li Uzun’u uzun yıllardan beri tanıdığını söyleyen Yalçıner, "Zonguldak küçük bir yer ve herkes birbirini tanır. Ebru hanımı, siyasete girmeden önce de tanıyordum. Pandemi nedeniyle başsağlığı ziyareti yapamamıştım. Bunun için ziyaretine gittim. Farklı partilerde, farklı siyasi görüşe sahibiz diye düşman mı olmamız gerekiyor. Bunlar bizim görüşmemize engel değil. Partimle bir sorunum yok ama bu haksızlık ile sonuna kadar mücadele edeceğim” dedi.

'İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALMASI İÇİN DUA EDECEĞİM'

Yalçıner’in kendisini ziyaret etmesi nedeniyle görevinden alınmasına tepki gösteren CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun ise, “Biz siyaseten rakip ve karşıt görüşleri savunan insanlar olabiliriz ama birbirimizin düşmanı değiliz. Aynı şehirde, aynı kaldırımlarda yürüyen, aynı havayı soluyan insanlarız. Birbirimizin iyi ve kötü günlerinde yanında olmamız kadar insani bir durumu yadırgayan ve bunu siyaseten rakip eksiltme malzemesi yapan Varol Beyi kınıyorum. Kendi egosunu tatmin etmek için koltuk işgal eden Varol Bey gibi siyasi figürlerin azalarak bitmesi hem Zonguldak siyasetinde hem insani ilişkilerimizde seviyeyi yükseltecektir. İçinde bulunduğumuz şu mübarek günlerde, kendisine insanlıktan nasibini alması için dua edeceğim” diye konuştu.