CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında organize edilen çalıştaya 11’i büyükşehir belediye başkanı olmak üzere 248 il-ilçe belediye başkanı katılıyor.

“Geliyor Gelmekte Olan” ve “Bizim Belediye Başkanları Van’da” sloganlarıyla düzenlenen çalıştayın ana gündem maddesi ise yaklaşan genel seçimler olarak belirlendi.

27-29 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan çalıştayın ilk günü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in aralarında olduğu belediye başkanları Van’ın tüm ilçelerini gruplar halinde sokak sokak gezecek, esnafın ve seçmenin nabzını tutacak.

Vanlıların yaşadıkları sorunları birinci ağızdan dinlemeyi hedefleyen belediye başkanları partilerinin ve kendilerinin çalışmalarını da yine birinci ağızdan anlatacak.

BELEDİYE BAŞKANLARI VAN’IN İLÇELERİNE DE GİDECEK

Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre, CHP’li belediye başkanları gruplar halinde Van merkez ve ilçelerinde saha çalışmaları yapacak.

Kentin merkez ilçesi konumunda olan İpekyolu, belediye başkanlarının sahada en çok olacağı yer olarak belirlendi. Buna göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın aralarında olduğu 77 belediye başkanı İpekyolu’nda sokakta olacak.

Van’ın ilçeleri Bahçesaray, Gevaş, Muradiye, Özalp ve Çaldıran’da 6, Çatak’ta 5, Başkale’de 9, Gürpınar’da 10, Tuşba’da 23, Erciş’te 25 ve Edremit’te 26 belediye başkanı bulunacak.

ÇALIŞTAYIN DÜZENLENECEĞİ OTELİN ÖNÜNE AK PARTİ BAYRAKLARI ASILDI, TEPKİ ARDINDAN İNDİRİLDİ

Çalıştayın düzenleneceği otelin önüne gece saatlerinde AK Parti bayrakları asıldı. Yol boyunca direklere asılan bayraklar tepkilere neden olurken ilerleyen saatlerde otelin önündeki bayraklar kaldırıldı.

CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, yaşananlara tepki göstererek, “Siyasette nezaket önemlidir. Bugüne kadar hep saygı çerçevesinde hareket ettik, hep iyi niyetli tavır sergiledik. Partimizin toplantı yapacağı otelin önüne AKP bayraklarının asılmak istenmesi provokasyon değil de nedir? Ne yapmak istiyorsunuz? Yakışıyor mu hiç? Nezaket lütfen” dedi.