AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

CHP'nin tutumunu nezaketsiz bulduklarını belirten Ünal, 1 Ağustos'ta olağanüstü toplantıya çağrılan Meclis Genel Kurulu'na katılmayacaklarını söyledi.

"CHP çözüm amaçlı mı yoksa şov amaçlı mı çağrı yaptı?” ifadelerini kullanan Ünal şunları söyledi:

"Sağlık Bakanlığımız ve İçişleri Bakanlığımız bünyesinde sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için çalışma yapıyorlar. Pazartesi günü olağanüstü toplantı çağrısına katılmayacağız. Bizim sorunlara yönelik yürüttüğümüz çalışmaların istismar ve şov malzemesi haline dönüştürülmesine izin vermeyeceğiz. Bu çağrı kimseye danışılmadan yapılmıştır. Kendi ittifak ortaklarına bile danışmamışlar.”

BEŞTAŞ: CHP NEZAKETEN DE OLSA HDP’YLE GÖRÜŞMEDİ 

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş da Meclis’te açıklama yaptı. CHP’nin “nezaketen de olsa” Meclis’in toplanması konusunda HDP’yle görüşmediğini belirten Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, HDP’nin 1 Ağustos’ta Meclis’e gelmeyeceğini söyledi.

Beştaş şunları kaydetti:

“Meclis’in erken kapandığını, çalışması gerektiğini biz söylemiştik. CHP’nin de teklifi yapmadan önce bize danışması, uygun olup olmadığımızı sorması gerekirdi. Bunu da göz önüne almadığı için bu talebi reddediyoruz.”