Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP), 26-29 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale Kabatepe’de yapacağı Adalet Kurultayı’nın programı netleşti.

Kurultayda 8 ana başlıkta tartışmalar yürütülecek, 70’ten fazla başlıkta çalıştaylar yapılacak, forum ve atölyeler gerçekleştirilecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde 25 gün süren Adalet Yürüyüşü, 9 Temmuz’da İstanbul Maltepe’de milyonu aşkın insanın katıldığı Adalet Mitingi ile sonlandırılmış, miting sonrasında da adalet mücadelesinin devam edeceği ifade edilmişti.

Kılıçdaroğlu il başkanlarına Adalet Mitingi’nde ilan edilen 10 maddeyi broşür halinde kapı kapı milyonlara ulaştırma talimatı verse de bu çağrı bir seferberliğe dönüşmedi.

Parti yönetiminin ikinci adımı ise Adalet Kurultayı oldu. CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, kurultayı “Biz Adalet Yürüyüşü yaptık. Adalet Buluşması’nda, Türkiye’nin adalet davası açıldı. Adalete ulaşıncaya kadar bu dava devam edecek” diyerek duyurdu.

Mahkemede Adalet, Yaşamda Adalet, Seçimde Adalet, İnançta Adalet, Geçimde Adalet, Eğitimde Adalet, Devlette Adalet, Medyada Adalet başlıklarının olduğu kurultayın ayrıntılı programı şöyle: