İçişleri Bakanlığı’nın Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’yi görevden uzaklaştırmasının ardından haberi alan yurttaşlar Ataşehir Belediye Binası önünde bir araya geldi.

Karar alkışlarla protesto edildi. Belediye binasına gelenler arasında çok sayıda milletvekili ve Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da vardı.

Belediye önünde toplananlar “Baskılar bizi yıldıramaz” , “Hak, hukuk, adalet” sloganları ile belediye başkanına destek oldu.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, hakkında verilen görevden uzaklaştırma kararının ardından belediye önünde açıklamalarda bulundu.

Ataşehir Belediyesi önünde kendisine destek vermeye gelenlere hitap eden İlgezdi, "Bildiğiniz gibi Belediye Başkanı olarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdim. Kendini şikayet eden ilk belediye başkanı benim. Hodri meydan. Kendi belediye başkanları gitsin kendilerini şikayet etsin. Bu iddiaların hepsi yargıya taşınmış ve bunlarla ilgili beraat kararı verilmiştir. Evrak karartıyormuşuz. Yargı elinizde, medya elinizde. Varsa kararttığımız bir şey söyleyin. Kararttığımız hiç bir şey yok. Bu bir siyasi süreçtir. Hukuk burada çökmüştür. Bu bir siyasi tavırdır. Biz buradayız. Belediye başkanı olarak verilemeyecek hiçbir hesabım yok. Alnım açık. Yüzüm ak. Ben buradayım" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi kısa bir konuşma yaparak saat 22.30 sıralarında geniş bir basın açıklaması yapılacağını duyurdu.

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, belediye önünde yapılan açıklamada şunları söyledi:

CHP’li belediyelere operasyon yapılacağı dedikoduları yapılmaya başlamıştı. 3 yıldır hergün müfettişlerin olduğu hem Ataşehir’de hem diğer belediyelerde müfettişler boza pişiriyor. Dış politikada çökmüş, içeride ise sokağa çıkamayacak durumda olan AKP’ye sesleniyorum. Bu saldırılarınız boşadır, bu saldırı CHP’ye yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırı karşısında sessiz kalmayacağız.

Grup Başkanvekili Engin Altay ise yaptığı açıklamada ülkeye adalet, özgürlük ve tam demokrasi getirmek için mücadele edeceklerini ve kazanacaklarını belirtti. Altay sözlerine şöyle devam etti:

Battal ilgezdi 2009 yılının mart ayından beri Ataşehir halkına hizmet ediyor. Bütün Ataşehirliler bilir ki 9 yıldır personelden çok savcılar, müfettişler gelmiştir bu belediyeye. Hiçbir yerde en ufak bir suç unsuruna rastlanılmamıştır. Bugün yaşanılanların tam adı şudur ki; Yavuz hırsız ev sahibini bastırmak istemiştir. Buna ne Türkiye ne Ataşehir izin vermeyecek. Bu bir hukuk garabetidir.

Son açıklamayı yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ise kendini şikayet eden ilk ve tek belediye başkanı olduğunu belirterek “Bu iddiaların tamamı yargıya taşındı ve her defasında beraat kararı verildi” diyerek tepki gösterdi.

(Kaynak: Sendika.org)