CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe ve CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Yıldız Yılmaz’la birlikte Şirinyer Pazarı'nda alışveriş yaptı, esnaf ve yurttaşları dinledi.

Pazarda 200 liralık bütçe ile alışveriş yapan Yücel, "Her eve alınması gereken ürünlerin bazılarını ancak yarım kilo almamıza rağmen 200 liralık bütçenin üstüne çıktık. Domatesin kilosu 20 lira, salatalık 30, yarım kilo alabildiğimiz dolmalık biberin kilosu da 30 lira. Yine yarımşar kilo alabildiğimiz sivri biber ve taze fasulyenin kilosu 40 lira, patatesin kilosu 10 lira, elmanın kilosu 20 lira, yeşilliğin bir demeti 2 buçuk lira. Peynirin kilosu 90 lira, ancak 200 gram alabildik. Bu aldıklarımızla dört kişilik bir ailenin bir hafta boyunca tencere kaynatması, en az iki öğün yemek yemesi ve çocuklarını sağlıklı besleyerek doyurması imkansız. Kaldı ki 200 lira pazar bütçesi olmayan vatandaşlarımız var. Bu duruma seyirci kalmak resmen insanlara 'Aç kalın' demek. AKP iktidarının insanımıza layık gördüğü şey maalesef açlık ve yokluk” ifadelerini kullandı.

'EMEKLİ VE ASGARİ ÜCRETLİ İÇİN FİYATLAR YÜKSEK'

Yücel, "Maalesef insanların pazar çantalarını doldurdukları, yarına ekmek param kalır mı diye düşünmeden alışveriş yaptıkları zamanlar çok geride kaldı. Kara kış geride kaldı, havalar ısındı, meyve sebze ucuzlar beklentisiyle pazara gelen vatandaşlar fiyatları görünce hayal kırıklığına uğruyor. Bazı ürünlerde geçen haftalara göre çok az düşüşler olsa da fiyatlar emekli, öğrenci, asgari ücretli için çok yüksek. Düşüş yaşanan ürünler de geçen haftalarda öylesine fahiş zamlarla yükselmişti ki, bugün biraz fiyatı düşmüş olsa bile Türkiye şartlarında almak çok zor" dedi.

Yücel'in pazarda sorunlarını dinlediği bir peynirci, satışlardan hiç memnun olmadığını anlatırken, "Hayat pahalı, alım gücü yok. İnsanlar çok zorlanıyor, hiç memnun değiliz. Derhal değiştirmemiz lazım, hiç durmadan derhal. Hatta erken seçim olsa daha iyi olacak” dedi.

Bir başka pazarcı esnafı da kullandıkları poşetlerin bile 5 ay öncesine göre yüzde 300 zamlandığını belirterek, "Bu poşet 25 lira, eskiden 6 liraydı. Eskiden dediğim 5 ay önce. Mazot olmuş 22-23 lira” diye konuştu.