Maraş'ın Elbistan ilçesinde bulunan CHP Milletvekili Yıldırım Kaya, halkın depremin gerçekleştiği andan itibaren kurtarma ekiplerini beklediğini ancak kimsenin gelmediğini belirtti, yardım istedi.

Maraş'ın Elbistan ilçesinde bulunan CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, depremin gerçekleştiği andan itibaren halkın yardım beklediğini ancak kimsenin bölgeye ulaşmadığını belirtti, "Bir an önce bu çığlığı duyun!" diyerek yardım istedi.

Kaya, kaydettiği videoda şu ifadeleri kullandı:

"Burası Maraş Elbistan. Buraya dünden bu yana kurtarma ekipleri bir türlü gelmedi. Enkaz altında yaşayan insanlara ulaşılamıyor. Yollar kapalı, gıda yardımı ulaşmıyor. Bir an önce Ulaştırma Bakanlığının özellikle Maraş, Adana ve Kayseri tarafından gelen yolları açması lazım. İnsanlar açlıktan kırılacak. Bir an önce bu hava koşullarını derdest etmemiz lazım. Hava koşullarıyla baş edemezsek insanlara çadır kuramayacağız. Ulaştırma Bakanlığının bir dakika bile durmadan yolları açması lazım, yollar açılmazsa gıda gelemez, gıda gelmeden çadır kurulamaz, çadır kurulamadan insanların hayatına dokunamayız. Bir an önce bu çığılığı duyun! Biz iki gündür Elbistan'da bu çığlığı atıyoruz ama sesimizi duyan yok mu diye haykırmak istiyorum."