CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, TTB yönetim kurulu üyelerine yönelik operasyona tepki gösterdi.

Yarkadaş,"Gözaltına alınan doktorlar, meslek onuruna sahip çıkan aydınlardır. Onları talimatla gözaltına aldırtmak, iktidarın acizliğinin göstergesidir" ifadesini kullandı.

‘HASTALARIN ONLARA İHTİYACI VAR’

 Sözlerine "Herkes AKP gibi düşünmek zorunda değildir. TTB yöneticileri suç işlememiş; sadece düşüncelerini ifade etmiştir" şeklinde devam eden CHP'li vekil, "Doktorları serbest bırakın; hastaların onlara ihtiyacı var" diye konuştu.

 TTB üyelerinin "tek suçu"nun Afrin operasyonuna itiraz etmek olmadığını da savunan Yarkadaş, sözlerine şöyle devam etti:

 "TTB yönetim kurulu üyeleri, Çapa - Cerrahpaşa, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ile diğer hastanelerin arazilerinin peşkeş çekilmesine itiraz ettikleri ve buna karşı mücadele verdikleri için de iktidarın hedefiydiler. Gözaltına alınan doktorlar, AKP'nin politikalarının sağlık sisteminde yarattığı çöküntüyü de teşhir eden ve iktidarın makyajını döken kişilerdi. Şehir Hastanesi adı verilen iktidar yandaşlarına rant yaratma mekanizması da yine aynı doktorlar tarafından deşifre edilmişti. AKP, Afrin üzerinden yürüttüğü sindirme politikasıyla 'bir taşla iki kuş vurmayı' hedefliyor. Amaçları çok açık: AKP iktidarı, 'fırsat bu fırsat' diyerek doktorlara gözdağı vermek, sindirmek ve meslek örgütlerini tasfiye etmek istiyor."

Doktorlar için yedi gün gözaltı süresi alınması ve "örgüt propagandası suçlaması'' yöneltilmesinin kabul edilemez olduğunu da vurgulayan Yarkadaş, "AKP toplumun muhalif kesimlerini sindireyim derken, akıl sağlığını da kaybetti. AKP, bu haliyle artık bir halk sağlığı sorunu haline gelmiştir" tepkisini gösterdi.

TTB üyelerinin mesleklerinde tanınmış birer aydın olduğunu da vurgulayan Yarkadaş, "Onlar sadece ettikleri yemine ve mesleklerinin temel ilkelerine bağlı kaldıkları için gözaltındalar. Bu AKP'nin anlayamayacağı ahlaki bir tutumdur" ifadesini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet