CHP’li vekillere, açlık grevlerinin 76’ıncı gününde tutuklanan Nuriye Gülmen ile Semih Özakça için “bu haksızlığın hukuksuzluğun karşısında durun çağrısı” yapıldı.

Mustafa Balbay, Veli Ağbaba, Necati Yılmaz, Eren Erdem, Ali Haydar Hakverdi ve Utku Çakır Özer'in aralarında bulunduğu CHP milletvekileri, açlık grevlerinin 75 gününde gece yarısı baskını ile evlerinden alınan Semih Özakça ve Nuriye Gülmen'in serbest bırakılmaması durumunda süresiz dönüşümsüz oturma eylemi başlatacaklarını açıklamıştı.

İnsan Hakları Anıtı önünde 7 saatlik oturma eylemi yapan CHP’li vekiller adına konuşan Veli Ağbaba, "Biz bugün Nuriye ve Semih için buraya geldik. Eğer Nuriye ve Semih yarın akşam saatlerine kadar bırakılmazsa CHP milletvekilleri olarak dönüşümlü olarak süresiz oturma eylemini gerçekleştireceğiz” şeklinde açıklama yapmıştı.

TUTUKLAMA GEREKÇESİ HUKUKA AYKIRI

CHP Milletvekili Ali Haydar Hakverdi mahkeme tarafından verilen tutuklama kararının ardından tutuklanma gerekçesini eleştirerek "Hukuk'ta böyle gerekçe olamaz" şeklinde tweet atmıştı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise, “İş için, ekmek için direndiler.Yargı yollarını kapattılar adalet sustu, şimdi tekerlekli sandalyeden hapishaneye, tarih bu zulmü unutmayacak” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kapsamında yayınlanan KHK ile ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

196 gündür direnen ve 76 gündür açlık grevinde olan Gülmen ve Özakça, geçtiğimiz günlerde bulundukları evin kapıları kırılarak gözaltına alınmıştı.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça savcılık ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme tarafından ifadeleri alınan Özakça ve Gülmen hakkında tutuklama kararı verildi.

Öte yandan, Gülmen ve Özakça'nın avukatı Selçuk Kozağaçlı Twitter'dan tutuklanma gerekçesini açıkladı. Belgede gerekçe olarak, ''tutuklanmamaları halinde adaletin işleyişine zarar verecekleri'' ifadesi dikkat çekti.