CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Aslanoğlu'nun ölüm haberi CHP'lileri yasa boğdu. Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, Aslanoğlu'nun Soma'da yaşanan maden faciasına çok üzüldüğünü söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, Avcılar'da bulunan özel bir hastaneye getirildi. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Aslanoğlu'nun hayatını kaybettiği belirlendi.

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, hastanede yaptığı basın açıklamasında, Aslanoğlu'nun kalp krizi geçirdiği esnada ailesinin de evde bulunduğunu belirterek, "Milletvekilimizin ailesi gece evinde rahatsızlandığını fark ederek sağlık ekiplerine haber veriyorlar. Gelen sağlık ekipleri hayatını kaybettiğini yani hayati fonksiyonlarının sürmediğini fark ederek işleme başlıyorlar. Yolda gelinceye kadar da müdahale ediyorlar. Hastaneye geldiğinde yeniden canlandırma yapılıyor; ancak buna cevap vermediği görülüyor. Uzun süre yeniden yapılan canlandırma işlemine cevap vermedikten sonra, hayatını kaybettiği için morga alınıyor" dedi.

CHP'li Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nun ailesi Avcılar'da taziyeleri kabul etti. CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ile CHP Eski Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen Aslanoğlu'nun ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Aslanoğlu 1952'de Malatya Arapgir'de doğdu. Marmara Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi'ni bitirdi. 22. ve 23. dönem Malatya'dan milletvekili seçilen Aslanoğlu evli ve iki çocuk babasıydı.