İyi Parti Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in bir TV programında, sunucunun “Siz diyorsunuz ki HDP’ye bakanlık verilebilir” demesi üzerine “Elbette verilebilir” açıklamasına tepki gösterdi.

Aydın, “Böyle bir sorumsuzluk olamaz yani. İş bilmemezlik… Bu kadar olmaz. Biz bir yandan üretiyoruz, onlar yıkıyor. Bu nasıl bir şeydir? Kabul edilir değil. Her yönüyle AK Parti’nin zayıflamış haline destek veriyor” diyerek tepki gösterdi.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz’a konuşan Koray Aydın, Tekin’e yönelik olarak, “AK Parti’nin bize karşı kullandığı silahı, onların lehine kullanmış oluyor” eleştirisi getirdi.

İYİ PARTİ’DE SON DURUM: DUYAN HERKES AYAKLANMIŞ VAZİYETTE!

Aydın, konuya ilişkin İyi Parti’deki son durumu, “Şu anda bunu duyan herkes ayaklanmış vaziyette. Ne gerek var şimdi! İktidarın eline rahatça kullanacağı bir silah veriyor. Ve her konuşan böyle yaparsa, bu yol böyle devam ederse sonuçlarının iyi olmayacağı belli” diye aktardı.

“MİLLET İTTİFAKI’NI ZEDELER, BU SÖYLEMİ BUNU KABUL EDEMEYİZ”

Tekin’in AKP’nin elini güçlendirdiğini söyleyen Aydın, bu durumun Millet İttifakı’nı da zedeleyeceğini ifade etti. Aydın, “Bu söylemi bunu kabul edemeyiz” dedi; “AK Parti’nin şu an elinde kalmış olan tek propaganda silahını daha uygun kullanması için yapılan söylemler olarak görüyoruz. Bu dili sık sık kullanmaya başladılar. Ve arttırarak, devam ettiriyorlar” diye konuştu.

“BİRAZ ÇEKİDÜZEN VERMEK, DİKKATLİ OLMAK GEREKİR”

İyi Parti tabanında da hoşnutsuzluk olduğunu ifade eden Aydın, “Kabul etmiyorlar. Bu söylemleri kendi adlarına mı söylüyorlar, yoksa ittifak adına mı? İktidar partisinin hepimiz adına söylenen sözler gibi takdim etmesini sırtımıza alıp taşıyamayız. Biraz çekidüzen vermek, dikkatli olmak, gelecek planlamasına dayalı olarak hakaret etmek gerekir” ifadelerini kullandı.

“ZARAR DIŞINDA GETİRİSİ YOK”

HDP ile isimlerinin yan yana gelmesini istemediklerini ifade eden Aydın, “Biraz sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Bu kadar olmaz. Bizim sahada şu anda tek karşılaştığımız konu bu. Kimse bunun dışında bir şey söylemiyor. Sanki onlar işin içine katılacakmış havası andıran söylemler. AK Parti’den olan akışı kesiyor. Zarar dışında getirisi yok” sözlerini kaydetti.