"AKP Türkiye'nin psikolojisini bozuyor" CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, “Bugün Türkiye'de halinden memnun olan, mutluyum diyen bir avuç AKP eliti kaldı. Doktoru mutsuz, hastası mutsuz. Gençler, emekliler, esnaf herkes mutsuz" dedi.

CHP'li Gamze Taşcıer, Türkiye'de herkesin psikolojisinin bozulduğunu ve toplumun her kesiminin mutsuz olduğunu söyledi. Sözcü'den Başak Kaya'nın söyleşisine göre Taşçıer şöyle konuştu:

"İktidar, açık yarası olan hastaya kan sulandırıcı yazıyor, doktor da sahte"

"Faiz indirme kararı, ülke ekonomisinin kasten batırılmak istendiğinin ispatı gibi. İktidar, açık yarası olan hastaya kan sulandırıcı yazıyor, doktor da sahte… Türkiye gibi büyük bir ülkenin gençlerinin hayalleri de büyük olur. Ama Erdoğan yüzünden gençlerin bir kafede çay-kahve içmesi bile lüks oldu.

Depresyon da aynı bir salgın gibi toplumda dalga dalga yayılıyor. 2012'de 26 milyon kutu antidepresan ilaç satılırken 10 yılda bu sayı 60 milyona dayandı. Psikolojik tedavinin de lüks olduğu bu ülkede depresyonla boğuşan aslında çok daha fazla insanımız var. AKP Türkiye'nin psikolojisini bozuyor.

"SİZ HİÇ ECZANELERİN BATMAK ÜZERE OLDUĞU BİR DÖNEM DUYDUNUZ MU?"

Devasa binalar yapmayı sağlık hizmeti sanan bir anlayış var, binalar büyük ama içleri boş. Artık ‘paran kadar sağlık' sistemi var. Hastanelerden randevu alınamıyor.

Ciddi bir ilaç yokluğu var. Özellikle ithal olan her 4 ilaçtan biri bulanamıyor. Tüm ilaç gruplarında olmayan ilaç var. Bunun nedeni de ekonominin batırılması. Türk lirasının değer kaybı ve İlaç Fiyat Kararnamesi'nde belirlenen Euro kuru ile güncel kur arasındaki makasın açılması.

Siz hiç eczanelerin batmak üzere olduğu bir dönem duydunuz mu? Bugün her iki eczaneden biri iflas noktasında. Kâr baremleri nedeniyle ilaç fiyatları arttıkça, eczanelerin kârlılığı düşüyor. Bu halk sağlığı sorunu.

Tablo karanlık, ama Türkiye'nin çözülemeyecek hiç bir sorunu yok. Günün en karanlık anı, şafak sökmeden önceki andır. Şafağın sökmesine çok az kaldı. Sağlık meslek birlikleri ve sendika temsilcilerinin yer aldığı Türkiye Sağlık Konseyi'ni kuracağız."