Eski Bakan Fikri Sağlar, Sezgin Baran Korkmaz’ın ABD’de başlayan yargı sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sağlar, “İkinci Zarrab vakasından daha ileri bir olay. Erdoğan ve AKP’nin başını epey ağrıtacak. Süleyman Soylu’nun kolay kurtulabileceğini düşünmüyorum" dedi.

Sağlar, ABD’de başlayan yargılamanın Eylül’den sonra parlamentonun da açılmasıyla birlikte Türkiye’de yankılanacağını belirtti. KRT’de Haftanın Panoraması programında Semra Topçu’nun sorularını yanıtlayan Sağlar, “21 Eylül’den itibaren herhalde çok şey öğreneceğiz” dedi ve şunları söyledi:

“Sezgin Baran Korkmaz’ın ABD’ye gitmesi 2. Zarrab olayından daha ileri. Çünkü Zarrab olayı ABD’nin kararını delen Türkiye’nin zaruri ihtiyaçlarını yerine getirmek adına yapılmış bir şey ve onun için toleranslı baktılar. Ama Türkiye’nin varolan yaptırımları delmesinden dolayı da takibe aldılar. Fakat SBK’nın durumu öyle değil.

1 milyar dolar yanlış gelir beyanıyla elde edilen paranın büyük miktarı Türkiye’ye kara para olarak gelip, şirketler hanlar hamamlar yatlar alınarak aklandı. Dolayısıyla Türkiye’nin bir kara para aklama, kayıt dışı ekonomiyi desteklemesi, hükümet tarafından bunun kucaklanması söz konusu. Onun için Erdoğan ve AKP’nin başını epey ağrıtacak. Benim yorumum Zarrab meselesinden çok daha ileri gidecektir.”