Cumhuriyet Halk Partisi Parti (CHP) Sözcüsü ve Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden seçilme umudu olmadığını savunan Öztrak, "Sandığın ne zaman geleceğine bir kişi karar veriyor. Sarayın başında bulunan AK Parti Genel Başkanı seçime gitmek isterse seçime gidecektir. Seçime gidip gitmeme konusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iki dudağı arasındadır. Ama anketlere baktığınızda bu saatten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden seçilme umudu, bu rejimin devam etme umudu sandıktan çıkmaz. Biz bir seçim beklemiyoruz ama seçime karar verildiği andan itibaren her an seçim olacakmış gibi hazırız, çalışıyoruz" dedi.

‘5 MASKE DAĞITAMADILAR’

Hükümetin maske dağıtamadığını söyleyen Öztrak, "Bu kadar para toplandığı halde vatandaşa 5 maske bile dağıtılamıyor. Hep 5 koyunu güdemezler diyen ama 5 maskeyi bile dağıtamayan bir Saray hükümetiyle karşı karşıyayız. Hem maske hem test meselesi artırılmalı" diye konuştu.

‘IMF'YE GİDİLMESİNİ İSTEMEYİZ’

Parti olarak IMF'ye gidilmesini istemediklerini ifade eden Öztrak, "Ben bu ülkenin Uluslararası Para Fonu’yla bu işi götürmesini istemem. Bu iktidar, ki öyle görünüyor, ülkeyi giderek Uluslararası Para Fonu’nun kapısına düşecek duruma getirdiyse bu çok acı bir tablodur. Ama şunu da bilelim, IMF bizim de ortağı olduğumuz bir kurumdur. Ama IMF ile program yapma meselesi, sonuç itibariyle ekonominin ciddi zaaf içinde olduğunu gösterir. Bu zaaftan çıkabilmek için de çok sert bir takım önlemlerin alınması gerekir" ifadelerini kullandı.