CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a ilişkin açıklamalarda bulundu.

Demirtaş’ı ‘kucaklayarak’ yeni Türkiye'yi yaratacaklarını söyleyen Özkan, "Selahattin Demirtaş'la da diğer arkadaşlarla da kucaklaşacağız, yolumuza devam edeceğiz. Biz bu vatanın çocukları olarak adaleti yüceltmek, kanı durdurmak için birlikte hareket edeceğiz" dedi.

 Kübra Par’ın ‘Demirtaş'ı ziyaret ettiğiniz için CHP içinden bir tepki aldınız mı?’ sorusuna yanıt veren Özkan,  CHP’den tepki almadığını belirtti.

Demirtaş ile ziyaret sırasında konuştuklarını anlatan Özkan, "Kanın durdurulması, silahların susması, terörün sona ermesi... Birlikte büyük Türkiye'yi yaratmak üzere düşüncelerimizi karşılıklı konuştuk. Bunun içinde sevgiden umuttan ve adalet başka hiç bir şey yok" ifadelerini kullandı.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Habertürk TV'de Kübra Par'ın sunduğu Açık ve Net programında soruları yanıtladı.

Tuncay Özkan, CHP'ye yöneltilen "İçerideki etki gücünü yitiren CHP, batıya Türkiye'yi şikayet ediyor" eleştirilerine ilişkin, "Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nin, Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne şikayet ettiğini hiç duymadım. Ama bugün Türkiye'yi yöneten siyasi kadroların davaları orada duruyor. Ben, CHP'nin Türkiye'yi herhangi bir güç odağına, herhangi bir başka ülkeye, içinde birisi olarak, bir Türk entelektüeli olarak söylüyorum. Herhangi bir bulgu varsa getirsinler koysunlar, bunlar yalan" dedi.

Özkan, Kübra Par’ın bir sorusu üzerine, “Siz Amerikalılarla birlikte Recep Tayyip Erdoğan' ı devirmek ya da AKP'yi devirmek gibi bir projenin içinde misiniz’ diye sorarsanız” diyerek şöyle devam etti:

“Ne ben, ne de CHP böyle bir projenin içinde değil. Türkiye'ye uzanan tüm emperyalist ellerin kırılması konusunda herkesle güç birliği yaparız. ABD bizim düşmanımız değil. Biz ABD ile birlikte bir sürü paktta birlikteyiz. İyi ki de birlikteyiz. Bizim düşmanımız falan değiller. Biz Türkiye'nin bağımsızlığını egemenliğini ödün vermez şekilde savunan bir kadroyuz. Tüzüğümüz Kuvayi Milliye'den geliyor. Anti-emperyalist duruşumuz Atatürkçülüğümüz demek."

Kaynak: Habertürk