Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bütçe görüşmeleri gerilimle sürüyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın yeniden baba olduğu haberi tansiyonu kısa süreliğine düşürürken akşam saatleri gerginlik tırmandı.

"ADALET VE KALKINMA PARTİSİ GRUBUNU ARKASINDA GÖRECEĞİ HİÇBİR EYLEMİ YOK"

İçişleri Bakanlığı bütçesi hakkında görüşmeler sürerken sataşmalar üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, görüşmelerde sabah saatlerinde yaşanan kavgayı hatırlatarak eleştirilerde bulundu.

Özgür Özel'in eleştirileri AKP sıralarında tepkiyle karşılandı.

Özgür Özel, "Komisyonda sen bana yan bakamazsın diye kavga çıkarma. Bursa Milletvekili Erkan Aydın'a galiz bir hakaretle başlayan gerginlik. Adalet ve Kalkınma Partisi grubunu bir kavga olup da arkasına almaktan başka arkasında görebileceği hiçbir eylemi yoktur kendisinin." ifadelerini kullandı.

"SELAMİ ALTINOK'U FETÖCÜLÜKLE SUÇLAYACAK KADAR KÜÇÜLDÜ"

İçişleri Bakanlığı bütçesinde değerlendirme yapması gerekliliği bulunan bürokratların da TBMM'de bulunmadığını hatırlatan Özel, Soylu'nun eski Emniyet Genel Müdürü ve İçişleri Bakanlığı eski Müsteşarı AKP Erzurum Milletvekili Selami Altınok ile ilgili hatırlatmaları dikkat çekti.

CHP'li Özgür Özel, "Biz birbirimizin yerine kendimizi koyarız. Düşünün ki İçişleri Bakanlığı bütçesi konuşuluyor, grubumda Aksaray Valisi var. Grubumda İstanbul Emniyet Müdürü var. Grubumda Emniyet Genel Müdür var. İçişleri Bakanlığı bütçesinde konuşmuyor. Selami Altınok nerede? Neden yok? Beyefendi kendi paçasını kurtarmak için basına servis ettiği metinde Selami Altınok gibi birinin FETÖ ile mücadele konusunda 15 Temmuz gecesinin en alnı açık kişisini FETÖ'cülükle suçlayacak kadar küçüldü de o yüzden Selami Altınok burada yok" dedi.

"HER ANKARALI, İSTANBULLU ALÇALINABİLECEK SEVİYENİN EN DİBİNE İNAN ŞAHSİYET OLDUĞUNUZU HATIRLIYOR"

Seçim döneminde Süleyman Soylu'nun ve AKP'nin yaptığı propagandalarını da hatırlatan Özgür Özel sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu beyefendi, İstanbul'u Ankara'yı gezdi: 'Aman yalvarıyorum size, sakın ha CHP'ye oy vermeyin. Ankara Büyükşehir'i CHP kazanırsa su faturalarını DHKP-C militanları dağıtacak" dedi.

Bugün Ankara'da evine su faturasını getiren o güzelim, her yaştan, her siyasi görüşten erkekli kadınlı insanları, namuslu, milletine vatanına bağlı insanları gören her Ankaralı, İstanbul'da aracını İSPARK'a park ederken sizin seçimdeki 'İSPARK'ı PKK'ya verecekler' yalanınıza karşı o güzel İSPARK çalışanlarını gören her İstanbullu sizin nasıl bir müfteri, nasıl acımasızca yalan söyleyen ve sadece siyasi çabayla alçalınabilecek bir seviyenin en dibine inen bir şahsiyet olduğunuzu her gün görüyor. Her gün hatırlıyor.

SÜLEYMAN SOYLU, SELAMİ ALTINOK HAKKINDA NE DEMİŞTİ?

AKP ile geçmişteki ilişkilerine dayanarak iktidar hakkında iddialarda bulunmasıyla gündemden düşmeyen Sedat Peker'e verilen koruma kararı tartışmalara neden olmuştu.

Soylu, önce Peker'e koruma verilmesi kararının 2015'te alındığına vurgu yapmış ve sonrasında kararın arkasında kurgu bir DHKP-C tehdidi olduğunu açıklamıştı.

Süleyman Soylu'nun AKP'de gerilim yaratan açıklaması ise şöyle olmuştu:

16 Ocak 2015. DHKP-C'nin Sedat Peker'e tehdit kurgusu. 26 Ocak 2015, öyle bir kurgu var ama koruma istemiyorum diyor. 30 Ocak'ta komisyon reddediyor. 6 gün sonra koruma istiyor, 2 ay sonra komisyon toplanıyor ve kendisine koruma veriyorlar. Esas iş bundan sonra.

İstanbul Emniyet Müdürü sanıyorum Selami Altınok. Şimdi şu adamı, Nurettin Demir, milletimizin bunları bilmesi lazım. Biz nelerle uğraşıyoruz. Demir Kadıköy eski İlçe Emniyet Müdürü, 94-98 arası irtibatta bulunduğu en önemli adam Sedat Peker. Kardeşi Nurten Demir DHKP-C'den öldürüldü, kardeşi Nuran Demir eylemlerde. Sanal bir tehditle, kurgu bir tehditle...

İstanbul'da her verilen korumanın kime verildiğini bu dönemde de bilemeyebilirim. Yakın koruma, tehditlere yönelik korumalar, il emniyet müdürlükleri belirler.

27 Mayıs 2021 günü yayınlanan Anadolu Ajansı haberinde ise, "Suç örgütü elebaşı Sedat Peker'e ‘DHKP-C tehdidi' bahanesiyle verilen koruma kararında FETÖ izi tespit edildi.” ifadeleri kullanılmıştı.

Haberde, Peker'e verilen İstanbul Valiliği antedini taşıyan bir koruma kararı yer alırken karar tarihinde İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü ise Selami Altınok'tu.

Altınok'un tepkisi üzerine ilgili paylaşımlar sosyal medya hesaplarından ve internetten kaldırılırken Altınok'un yanıtı şöyle olmuştu:

Son günlerde kamuoyunu meşgul eden şahsın koruma kararına ilişkin haberlerde ve ‘FETÖ izi bulundu' başlığıyla servis edilen belgede, resmi sıfat ve görev taşıyan kişiler haksız bir şekilde ifşa ve itham edilmiştir.

Şahsım, birlikte çalıştığım ve koruma kararı verilen belgede adı geçen imza sahiplerinin gerek 17-25 Aralık gerekse 15 Temmuz sürecinde yürüttükleri mücadele ve gösterdikleri duruşa tüm milletimiz ve kamuoyu yakından şahittir. Bunun aksine bir ima, iddia ve iftira her iki dünyada da hak ihlali olup iddia sahiplerini ağır vebal ve sorumluluk altına sokmuştur.