İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Sedat Peker'in iddialarına yanıt verirken ortaya attığı "Ayda 10 bin dolar alan siyasetçi" iddiası üzerine CHP'den bu ismin açıklanması çağrısı geldi.

Soylu, TRT Haber'de katıldığı yayında Sedat Peker ile ilgili konuşurken, Hadi Özışık ile Süleyman Özışık'ın aracılık yaptıkları iddialarıyla ilgili, "Keklemişler, ben ne yapayım. Kim keklemiş ise hesabını ondan sorsun, ayda 10 bin dolar hangi siyasetçiye gönderiyorsa ondan sorsun" ifadelerini kullandı. Soylu, bu kişinin kim olduğu sorusu üzerine ise "Bilmiyorum... Bilmiyorum..." diyerek ismi söylemek istemedi.

'KAMUOYUNU TROLLEYEREK KAPATMAYA ÇALIŞIYOR'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bugün Twitter hesabından ise şu açıklamayı yaptı:

 Süleyman Soylu, açığa çıkan kirli ilişkilerini kamuoyunu trolleyerek kapatmaya çalışıyor. Sedat Peker'den ayda 10 bin dolar alan siyasetçiyi Soylu derhal açıklamalıdır! Bu kişi halen vekilse dokunulmazlığını hemen kaldıralım! AKP üyesi ise daha fazla merakta kalmayalım.

SOYLU'NUN 'HER ŞEYİ KURGULAMIŞLAR' İDDİASI

Soylu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in gazeteci Hadi Özışık'la görüşme videosunu paylaşmasından önce CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in basın toplantısındaki "Süleyman Soylu'ya çok yakın bir gazeteci Sedat Peker ile bir görüşme gerçekleştirdi mi? Yaptığı görüşmede 'Yeni videolar yayınlama. Bakanımız seninle ilgili bir şeyler söyleyecek ama sinirlenme, kapatalım bu işi' dedi mi?" sözlerini de izletmişti. Soylu, "Bu açıklamayı saat kaçta yapıyor, video saat kaçta ortaya çıkıyor? Her şeyi anlatıyor. Türkiye'de ana muhalefet partisi genel başkanının sistemine kadar oturmuş bir operasyonla karşı karşıyayız. Grup başkanvekili çıkıyor ve orada diyor ki böyle bir kaset çıkıyor haberiniz olsun. Her şeyi kurgulamışlar" diye konuşmuştu.