CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İstiklal Caddesi'ndeki saldırının zanlısı Ahlam Albashir ile telefonda görüştüğü tespit edilince ifadesi alınıp serbest bırakılan MHP Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan'ı savunan Şırnak Valiliği'ne tepki gösterdi.

Özel, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Şırnak Valiliği'nin bir siyasi partinin ilçe başkanı için açıklama yapması yerleşik uygulamalara aykırıdır" dedi.

"Valilik, bu olay CHP'li başkanın başına gelse aynı şekilde davranır mıydı?" diye soran Özel, "Bu, devletin çürümüşlüğünün ve tüm gücüyle bir ittifakı desteklediğinin göstergesidir" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İstiklal Caddesi'ndeki saldırının ardından MHP’nin Şırnak Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan da ifadeye çağrılmıştı. Üzerine kayıtlı bir telefon hattından saldırının faili olarak tutuklanan Ahlam Albashir'le görüşme yapıldığı tespit edilen İlhan, ''Bilgim ve rızam dışında GSM operatörü üzerinden 24 Nisan 2019'da adıma bir hat çıkarılmış" demişti.

İlhan, "Adıma kayıtlı, ben, eşim ve çocuğumun kullandığı 3 hat dışında kimlik bilgilerim ele geçirilerek çıkartılan hat aracılığıyla şahsım ve partim üzerinde bir oyun tertip edilmeye çalışılmaktadır'' ifadelerini kullanmıştı.

HTS kayıtlarında İlhan’ın adına kayıtlı bir hatla Albashır’ın kullandığı hat arasında iki kez arama yapıldığı tespit edilirken, aynı gece Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada GSM bayisi yasadışı işlem yapmakla suçlanmıştı.

Şırnak Valiliği’nin açıklamasında şu ifadelere yer verilmişti:

"GSM hattının, MHP Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan adına Cizre ilçesinde bulunan GSM bayisi tarafından yasadışı yollarla çıkarılarak hattın üçüncü şahsa verildiği ve söz konusu GSM bayisinin yasa dışı faaliyetlerinden dolayı daha önce kapatıldığı, bahse konu GSM hattının Mehmet Emin İlhan tarafından kullanılmadığı, Mehmet Emin İlhan’ın ifadesinin cumhuriyet başsavcılığınca alınmasına müteakip serbest bırakıldığı kamuoyuna saygıyla duyurulur."