CHP Grup Başkanvekili Özel, Burdur Belediyesi tarafından düzenlenen gazeteci- yazar Uğur Mumcu'yu anma etkinliğinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiren Özel, Mesele bu. Bu adam, ortak bölenlerin en büyüğü olarak bir fay hattı bulup kutuplaştırdıkça bizim görevimiz kucaklaştırmak, o ötekileştirdikçe biz sahiplenmeliyiz. Bu ülkeyi ilkokul 4'ten öğrendiği bir matematik formülüyle yönetiyor, adam. Nedir o? OBEB. Ortak bölenlerin en büyüğü. Bizatihi kendisi” ifadelerini kullandı.

15 TEMMUZ KONTROLLÜ BİR DARBE GİRİŞİMİ

CHP'li Özel, etkinlikteki konuşmasında, 15 Temmuz'un 'dört başı mamur darbe girişimi' olduğunu ifade etti.

Özel, "15 Temmuz, bizim bizatihi Meclis'te, Ankara'da yaşadığımız, her yönüyle şahit olduğumuz ardından devamında yaşananları bütün yargı süreciyle takip ettiğimiz bir darbe girişimi. Başarısız olmuş bir darbe girişimi, tiyatro- miyatro değil; ama daha sonraki tanımlamamızla kontrollü bir darbe girişimi. Nedir kontrollü darbe? Gerçekleşmesi öngörülen, önlenmeyen ve sonuçlarından yararlanılan bir darbe girişimi" dedi.

'BİRİLERİ 15 TEMMUZ'U SESSİZCE BEKLEDİ'

Meclis Darbe Araştırma Komisyonu'nda görevlendirilen CHP'li milletvekillerinin bu çıkarımda bulunduğunu söyleyen Özel, "Elbette yaşanması öngörülüyordu. Uğur Mumcu, 23 yıl önce öngörmüştü. Pek çok aydın, yazar on yıllardır söylüyordu. Son 1- 1,5 yılda köşe yazarları, yazmaya başlamıştı. Nisanın 5'inde ve 23'ünde, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne çok yakın bir köşe yazarı yazdı. 15 Haziran'da bir iddianame hazırlandı ve darbe girişimi hazırlığı içinde olduğu söylendi ordunun içindeki bazılarının ve 15 Temmuz adım adım geldi; ama birileri 15 Temmuz'u sessizce bekledi" diye konuştu.

'KARNIYARIK GİBİ YARDIK, BAKTIK'

CHP'nin içinden tek bir darbeci çıkmadığını savunan Özel, "Bir CHP milletvekilinin, il başkanı, ilçe başkanı, belediye başkanı, belediye başkan yardımcısının karısı, çoluğu, çocuğu bu darbenin içine karıştırılmadı. Karıştırılmaya çalışılanların masumiyetleri ortaya çıktı, çıkmaya devam ediyor. Tanka bayrak sallayan, alkış yapan, darbeden medet uman bir kişi çıkmadı. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin içini karnıyarık gibi yardık, baktık; içinden 100 bin tane FETÖ'cü pislik, 10 binlerce darbeci çıktı" dedi.

'SEÇTİKLERİ YOLU GÖRMEK LAZIM'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Gezi’de polis tarafından öldüren Berkin Elvan’a yönelik açıklamalarını anımsatan Özel, "Kendinden olduğunda şehit, başkasından olduğunda başka biri; diye bakmak. Bugün, bu ülkede Abdullah Tayyip Olçok denen 16 yaşındaki o güzelim evlada bizim ağladığımız gibi Tayyip Erdoğan da Berkin Elvan'a ağlayabilirse o gün, bu ülkede gerçek anlamda bir cumhurbaşkanından bahsedilebilir. Ama Abdullah Tayyip Olçok denilen o günahsız evlat hepimizin içini burkarken, aynı yaştaki Berkin'e 'terörist' deyip, annesini meydan meydan yuhalatanların bu ülkedeki en büyük amaçlarına ulaşmak için seçtikleri yolu görmek lazım" diye konuştu.

ERDOĞAN ÜLKEYİ OBEB İLE YÖNETİYOR

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirilerde de bulunan CHP Grup Başkanvekili Özel, şunları söyledi:

"Bu ülkeyi ilkokul 4'ten öğrendiği bir matematik formülüyle yönetiyor, adam. Nedir o? OBEB. Ortak bölenlerin en büyüğü. Bizatihi kendisi. Ne yapıyor? Türk, Kürt, Alevi, Sünni, dindar, dindar olmayan, Gezi'de meydanda olan yüzde 50, evde zor tuttuğum yüzde 50, şu anda nikahını imama kıydıranlar, nikahını belediye memuruna kıydıranlar. Önemli olan bir fay hattı, bir çatlak bulacak. Sonra bu çatlağı ayrıştıracak, ötekileştirecek, kutuplaştıracak. Sonra kutuplardan kendinden olmayanı şeytanlaştıracak, kendi tarafını arkasına toplulaştıracak. Mesele bu. Bu adam, ortak bölenlerin en büyüğü olarak bir fay hattı bulup kutuplaştırdıkça bizim görevimiz kucaklaştırmak, o ötekileştirdikçe biz sahiplenmeliyiz."

Kaynak: Cumhuriyet