CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında emekli amirallerin Montrö bildirisinin ardından başlayan 'darbe' tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Darbeci Kenan Evren’in önünde düğme ilikleyen de biz değildik" ifadelerini kullanan Özel, CHP'ye yönelik 'darbeci' ithamlarına AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın e-muhtıra yayınlayan Yaşar Büyükanıt ile fotoğrafını örnek göstererek yanıt verdi.

Özel, "Sen muhtıralara karşıysan muhtırayı verenin altına zırhlı Mercedes çekmeyecektin. Darbeciyle irtibatın yoksa Fehtullah Gülen ile yan yana oturup birlikte bir niyeti ortaya koymayacaktınız" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bildiriyi yayınlayan 104 amiralin CHP ile ilişkisinin olduğunu iddia etmesine de yanıt veren Özel, "O gün Yargıtay Başsavcılığı kapalı olmasına rağmen Soylu, Yargıtay’ın elindeki gizli bilgilere eriştiğini söylemiştir" dedi.

'BÜTÜN DARBELER CHP İKTİDARA YAKINKEN YAPILDI'

"Bütün darbeler CHP’nin iktidara en yakın olduğu zamanlarda yapılmıştır. Bütün darbeler CHP güçlenirken, halktan yana bir umut artmışken yapılmıştır" diyen Özel şöyle konuştu:

"Darbelerden bu ülke çok çekti. Anlaşılan o ki 'Cumhurbaşkanı bir partinin tarafıdır' sözlerinden darbe çıkaranlar şimdi emekli amirallerin attıkları imzadan, yaptıkları uyarıdan darbe çıkarıp emir komuta zinciri içinde bütün yapıların buna inanmasını bekliyorlar.

Süleyman Soylu ağzıyla ‘Bu bildiriyi yazanlar FETÖ’den ayrı değildir’ dediler. Biz hiçbir muhtırayı mazur görmedik, arayı hoş tutmadık. Partilerinin sözcülerine güvenmiyorlar, bol bol İletişim Başkanı’nı konuşturuyorlar. Bir diğer darbeci Kenan Evren’in önünde düğme ilikleyen de biz değildik. Meclis 14 Temmuz günü ışıklarını kapattı, cuma günü akşam Ankara ve İstanbul hareketlendi. Yapılan darbe Meclis’i fiilen hedef almamıştı, çünkü kimse yoktu. CHP’nin Genel Başkanı’nın talimatıyla bizler telefon görüşmeleri yaparak Meclis’in açılmasını ve darbeye direnmeyi talep ettik."

'DEVLETİN BÜTÜN ANAHTARLARI ERDOĞAN'IN BELİNDE TAKILI'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bildiriyi yayınlayan 104 amiralin CHP ile ilişkisinin olduğunu iddia etmesine de yanıt veren Özel, "O gün Yargıtay Başsavcılığı kapalı olmasına rağmen Soylu, Yargıtay’ın elindeki gizli bilgilere eriştiğini söylemiştir" dedi.

Özel'in Soylu'ya dönük eleştirileri şöyle:

"Süleyman Soylu’nun bir televizyon kanalındaki ifadeleri nasıl kötücül akılla, yalan makinalarıyla yönetildiğimizin kanıtıdır. Soylu, bildiriye ulaştık ve bildiriye yayınlayanların CHP ile olan irtibatına baktık diyor. Süleyman Soylu İçişleri Bakanı’dır ama 'suç işleri bakanı' gibi çalışmaktadır. Kendisine emanet edilen yetkilerini bir partinin lehine bir partinin aleyhine kullanmaktadır. O gün Yargıtay Başsavcılığı kapalı olmasına rağmen Soylu, Yargıtay’ın elindeki gizli bilgilere eriştiğini söylemiştir. Ancak devletin bütün anahtarları Erdoğan’ın belinde takılıdır. Geceleyin AKP’ye anahtar lazım oluyor, reisin belinden anahtar alıp Yargıtay’ı açıyorlar."