CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik suikast iddialarına ilişkin açıklamada bulundu.

Özel, “Geliyor böyle duyumlar. Bize de geliyor, genel başkana da geliyor, herkes bunları konuşuyor. Şu an koruma sayımızda bir artış yok. Genel başkanımızın normal koruma ekibi korumaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı adaylığı resmileştikten sonra bu konuda bir değişim olur mu bilmiyoruz" dedi. 

"GENEL BAŞKANIMIZIN BU AKŞAMI ÇADIRDA DEPREMZEDELERLE BİRLİKTE KONAKLAMAYI TERCİH ETTİĞİ BİR GERÇEK"

Halk Tv'de Ayşenur Arslan'ın Medya Mahallesi programına bağlanan Özel, "Sayın genel başkanımızın zaten korumamı arttır, şunu yap, bunu yap gibi talepleri yok. Hatta bir ara zırhlı araç yolladılar, bir bakanın makam arabasını, genel başkanımız onu da kabul etmedi. Genel başkanımızın bu akşamı çadırda depremzedelerle birlikte konaklamayı tercih ettiği bir gerçek" diye konuştu.

"BU TEHDİTLER SEÇİMİ KORKU, ENDİŞE İKLİMİNE TAŞIMAYA YÖNELİK TEHDİTLER"

Özel şöyle devam etti:

Bu tehditler seçimi korku, endişe iklimine taşımaya yönelik tehditler. Genel başkana ilk suikast iddiaları konuşulduktan üç ay sonra Artvin Şavşat’ta konvoyumuza ateş açılmış ve bir askerimiz hayatını kaybetmiş, biri de gözünü kaybetmişti. Adalet Yürüyüşü sırasında yanılmıyorsam 1,5 kilometre kala durdurulan minibüsün içinde oradaki belki 500 kişiyi öldürecek patlayıcı vardı. Genel başkanımıza yönelik bir saldırıydı.

"BÖYLE BİR TÜRKİYE'DE YAŞIYORUZ"

Azmettiricileri Süleyman Soylu olan ve yapanlara mesajınızı aldık, mesaj verdiniz diyen Milli Savunma Bakanı’nın katıldığı cenaze töreninde genel başkanımızı Ankara Çubuk’ta linç ederek, çıplak ellerle öldürmek istediler. İçine girdiği evi yakın bu evi diye söyleyenler oldu. Bunların bir tanesi bile cezaevine girmedi. Böyle bir Türkiye’de yaşıyoruz.

"ZAFİYET ONLARIN YÖNETİMİNİN SÜLEYMAN SOYLU'YA VERİLMESİ"

Bize gelen ihbarlardan da güvenlik birimlerinin de bilgisi var. Koruma ekibimize, emniyet güçlerine, polislere, EGM’de iyi niyetle çalışan devlet adamlarının hepsine sonuna kadar güveniyoruz. Zafiyet onların yönetiminin Süleyman Soylu’ya verilmesi, o da şov peşine düşüyor ya da siyasete alet ediyor. EGM’nin ve jandarmanın Twitter hesaplarını, ‘Ebabil Kuşları’na yönettiren, trollere emanet eden Soylu’nun yönettiği bakanlıktan söz ediyoruz.

Ne yaparlarsa yapsınlar asla korkuyoruz, asla sinmiyoruz. Bu seçimi korku iklimine dönüştürmeye çalışanlara karşı bu seçimi bahar ikliminde yaşamayı istiyoruz."