CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, gazeteci İbrahim Haskoloğlu'nun tutuklanmasına neden olan bilgileri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a ilettiğini ifade etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci İbrahim Haskoloğlu hakkında "kişisel bilgileri hukuka aykırı yolla ele geçirmek" suçundan soruşturma başlatmış, İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, Haskoloğlu'nu Üsküdar'daki evinde gözaltına alınmıştı.

Haskoloğlu, emniyetteki işlemlerin ardından tutuklanmıştı.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN AÇIKLAMA

Haskoloğlu'nun tutuklu bulunduğu Maltepe Cezaevi'nde giderek kendisi ile görüşen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, açıklamalarda bulundu.

SOYLU VE ŞENTOP'A DA AKTARMIŞ

Haskoloğlu'nun tutuklanmasına neden olan bilgileri kendisine de ilettiğini belirten Özel; Haskoloğlu'nun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a da bir hacker grubunun Türkiye'deki vatandaşların bilgilerini ele geçirdiğini aktardığını söyledi.

''DEVLET HABERDAR OLSUN DİYE YOLLANMIŞ''

Özel, ''Meclis'in başkanına, muhalefetin grup başkanvekiline yollanmış bilgiler, devlet haberdar olsun diye. Ama kişisel bilgileri almak ve yaymak suçundan tutuklanmış'' dedi.

Özel, şöyle konuştu:

''Genç bir gazeteci olan İbrahim Haskoloğlu'nu ziyaret ettik. Haskoloğlu benimde Twich yayını yaptığım kıymetli bir kardeşimiz. Haskoloğlu, kamuoyunu bilgilendirmek istiyordu. Bana da ulaşmıştı, Soylu'ya ulaştı, Mustafa Şentop'a ulaştı.

Hepimize şunu söyledi: ''Bir hacker grubu bana ulaştı, Türkiye'deki vatandaşlara ilişkin bilgi ellerinde var. İstedikleri bilgiyi alabiliyorlar. PCR testi yaptıran bir vatandaşın test sonucu yollayabiliyorlar. ''

Kendisi CİMER'e yazmış. Süleyman Soylu ile yazışmış. Soylu'nun danışmanı kendisi ile konuşmuş, bilgi istemiş. Mustafa Şentop ile Meclis başkanlığı ofisinde bir araya gelmiş. Bizlere söyledi, CİMER'e söyledi. Yetmedi Emniyet Siber Suçlar'a yollamış. Ama savcı bey, hakim bey 'Sen bunları adli mercilere neden yollamadın?' demiş.

Meclis'in başkanına, muhalefetin grup başkanvekiline yollanmış bilgiler, devlet haberdar olsun diye. Ama kişisel bilgileri almak ve yaymak suçundan tutuklanmış.

İnternetten de yaymamış. Bu konuya dikkat çekmek için başka yerlerde de haber olunca, cumhurbaşkanı ve MİT Başkanı'nın kimlik bilgilerini üzerlerine gizleyerek paylaşmış.

Bu eğer suç olsa gizli olarak yayar. Dediği şu: Hepimizin kimlik bilgileri, mahrem bilgileri birilerinin elinde. Devlet bu konuda üzerine düşeni yapsın diye yapılan bir gazetecilik çabasını tutup da üst sınırı 3 yıl olan bir suçtan cezaevine koymak, kime göz dağıdır, kabul etmek mümkün değildir. ''