CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, Ankara'da açılacak olan şehir hastanesi nedeniyle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kapatılacağını yalanladığı hastanelerin içlerinin boşaltıldığını, sağlık personelinin resmi görevlendirme olmaksızın Etlik Şehir Hastanesi'nde çalıştırıldığını söyledi.

Emir, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Bakanın kapatmayacağız dediği hastenelerin içleri boşaltılıyor. Dışkapı E.A. Hastanesi üroloji, hematoloji ve Onkoloji Hastanesi anestezi ve genel cerrahi bölümlerinden önemli ölçüde doktor ve hemşire resmî görevlendirme olmaksızın Etlik Şehir Hastanesi'nde fiilen çalıştırılıyor" ifadelerini kullandı. 

Yılda yaklaşık 400 bin kişiye poliklinik, 25 bin kişiye ise yataklı tedavi hizmeti veren Ankara Onkoloji Hastanesi'nin ve Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin kapatılacağı öne sürülmüştü. Hastanenin, Etlik Şehir Hastanesi için verilen hasta garantisi nedeniyle kapatılacağı iddia edilmişti. Bakan Koca, iddiaların ardından durumu yalanlamış, hastanelerin hizmete devam edeceğini açıklamıştı.