CHP'li Mahmut Tanal, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin cenazesinde ailesinin ve kendi yer aldığı fotoğrafların A Haber’de çarpıtılarak hedef gösterilmesi ile ilgili A Haber ve sunucu Erkan Tan’ı savcılığa suç duyurusunda bulundu.

A Haber'i RTÜK ve Basın Konseyi’ne şikayet eden Tanal, A Haber’e düzeltme ve cevap yazısı da gönderdi.

Mahmut Tanal, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin cenazesi ile ilgili ‘Sabah Ajansı’ programındaki ifadeler ile ilgili A Haber ve sunucu Erkan Tan hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Tanal, RTÜK’e ve Basın Konseyi’ne de şikayet dilekçesi sundu.

Tanal, Radyo Ve Televizyonların Kuruluş Ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un 18. maddesine dayanarak, A Haber’in bağlı olduğu Turkuvaz Medya Grubu’na düzeltme ve cevap yazısı da gönderdi.

"EŞİ, KIZI, OĞLU DA HEDEF GÖSTERİLDİ"

CHP’li Mahmut Tanal’ın A Haber’de Erkan Tan’ın sunduğu “Sabah Ajansı” programında okunmasını, yayınlanmasını istediği düzeltme ve cevap yazısında, “Merhum avukat Tahir Elçi, Diyarbakır Barosu’nun eski başkanıdır. Türkiye’nin tanınmış saygın bir insan hakları aktivisti ve hukukçusudur. Avukat meslektaşımız Tahir Elçi, 28 Kasım 2015 tarihinde, sahip çıktığı, korunmasını talep ettiği Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki Dört Ayaklı Minare’nin önünde basın açıklaması yaparken kurşunlanarak katledildi. Ancak TV kanalınızda, A Haber’de yayınlanan 'Ertan Tan ile Sabah Ajansı' programında, şahsımın da yer aldığı, Tahir Elçi’nin cenaze törenine ait fotoğraf karesi, 'terörist cenazesi' gibi gösterilmiştir. Programda Erkan Tan, söz konusu fotoğraf karesini, '…sonra ikinci fotoğraf, yine bir PKK’lı teröristin cenazesinden. Burada da CHP’li vekiller… Mahmut Tanal var…' şeklinde sunmuştur" denildi.

"FAİLİ MEÇHUL KALMAMASI İÇİN ÇABA HARCAMAK İSABETLİ OLACAK"

Yazıda, "Kendi şahsımı geçtim, merhum Tahir Elçi’nin kıymetli eşi Türkan Elçi, kızı ve oğlu, en acı günlerinde çekilen fotoğraf karesinin çarpıtılmasıyla hedef gösterilmiş oldu. A Haber, yayın hayatına başladığı tarihten bu yana ilk defa gerçek manada gazetecilik yapmak istiyorsa, katledilişinin üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen Tahir Elçi’nin katillerinin neden hala bulunamadığını sorgulamalıdır. Tahir Elçi’nin soruşturma dosyasının faili meçhul kalmaması için mesai harcamak, A Haber için isabetli bir karar olacaktır" ifadelerine yer verildi.