CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz gecesini anlatırken Hz. Muhammed'in düşmanlarından kaçarken Mekke'de Sevr mağarasına saklandığı anlarda yaşadıklarını örnek vermesine tepki gösterdi. İnce, "Peygamber mağaranın içindeydi, sen uçağın içinde değildin. Peygamberle senin aranda ne benzerlik kurmaya çalışıyorsun. Peygamberliğini mi ilan edeceksin yoksa. İnsan utanır kendisini peygamberle bir kıyaslamaya" dedi. İnce, Erdoğan'a "Sayın cumhurbaşkanı diyor ki 15 Temmuz gecesi neredeydin. O tankın üstüne niye çıkmadın diyor. Sen bırak tankı, sen bir beygirin üstüne çıkamadın" sözleriyle yüklendi.

Erdoğan, ATV-A Haber ortak canlı yayınında “Bizden önce meğerse Dalaman’a gelmişler, bizim uçağı incelemişler. Fakat çok ilginç şeyler oluyor ve uçağa girmişler, bakmışlar çıkmışlar. Bizim bunlardan haberimiz yok. Biz indik, hemen uçağa geçtik daha sonra öğreniyoruz. Ki bunların gelip gitmesi hani Nur Mağarası’ndaydı değil mi? Hani geliyorlar sevgili peygamberimiz Ebubekir Sıddık ile orada ama mağaranın kapısını örümcek örüyor ve gelip bakıyorlar ki örümcek ağ örmüş, ‘Burada örümcek ağ ördüğüne göre herhalde buraya kimse girip çıkmış değildir’ diyorlar ve kapıdan müşrikler dönüp gidiyor. Şimdi bunlar da gelip bakıyorlar filan kimseyi görmeyince uçağın içinde dönüp gidiyorlar” demişti.

"SEN BIRAK TANKI, BİR NEYGİRİN ÜZERİNE ÇIKAMADIN" 

Muharrem İnce, İzmit Anıtpark Meydanı'nda vatandaşlara seslendi. İnce meydanlarda anayasanın konuşulmadığını belirterek, "Bir tartışma var bugünlerde. Sayın cumhurbaşkanı diyor ki 15 Temmuz gecesi neredeydin. O tankın üstüne niye çıkmadın diyor. Sen bırak tankı, sen bir beygirin üstüne çıkamadın. Tankın üstüne niye sahip çıktın. Beygirin üzerine çıkamayan tankın üzerine niye çıkamadın diye soru soramaz. İlla böyle bir soru soracaksan Binali Yıldırım'a sor, 15 Temmuz gecesi hangi tünelde saklanmış. İş artık ayağa düştü. Meydanlara gelip anayasa konuşan yok. 1. madde 2. madde 3. madde şu diyen yok. Ben bu anayasa paketini 50-60 kere 100 kere okudum. Bunun içinde emekliye, öğrenciye, ev kadınına, ekonomi var mı, terörle mücadeleye bir şey var mı? Hiçbir şey yok. Sana bana yok. Tek bir kişiye ayarlanmış. Bir kişiye hazırlanmış sistem bu. Terörle mücadele yok ama şehitler son bulacakmış. Bu 18 maddenin iki maddesi hemen yürürlüğe girecek. Diğer 16 maddeler 2019 da yürürlüğe girecek. Yani devletin bekası diyorlardı ya o Türkiye Cumhuriyeti Devleti değil, demek ki Devlet Bahçeli'nin bekasıymış, onun koltuğuymuş demek ki" dedi.