CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda; İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken‘imam nikahıyla evlendirmesine’ ilişkin "Ülke günlerce, 6 yaşındaki bir kız çocuğunu evlendirilmesi ahlaksızlığıyla sarsılıyor. Ne yazık ki sayın Aile Bakanı bu vahim olaya 3 gün sonra refleks gösterebiliyor. Hiç kusura bakmayın Sayın Bakan ne kadınları koruyabildiniz ne de yavrularımızı” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda, bugün İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçeleri görüşmelerinde söz alan CHP'li Hancıoğlu, bakanlığın ve AKP iktidarının politikalarını değerlendirdi. 

Hancıoğlu, Aile ve Sosyal Hizmet Bakanı Derya Yanık'a, "Ülke günlerce, 6 yaşındaki bir kız çocuğunu evlendirilmesi ahlaksızlığıyla sarsılıyor. Ne yazık ki sayın Aile Bakanı bu vahim olaya 3 gün sonra refleks gösterebiliyor. Hiç kusura bakmayın sayın bakan ne kadınları koruyabildiniz ne de yavrularımızı. Şunu da belirtmek isterim, bizim iktidarımızda bu bakanlık, ‘her şey olup bittikten sonra sadece davaya müdahil olan bir bakanlık’ olmayacak. Bu ahlaksızlığa asla müsaade etmeyen politikalar hayata geçirilecek" eleştirisini yaptı. 

Vatandaşların ekonomik sorunlarına dikkat çeken Hancıoğlu, "Yoksulluk, giderek derinleşiyor. Sosyal yardıma ihtiyaç duyan yurttaş ve hane sayısı katlanarak büyüyor. İşte bu, iktidarın iflas eden ekonomi politikası ve bu iflasın ‘toplumsal faturası’dır. Rakamlarla anlatmaya devam edelim… Bakanlık, sosyal yardımlar için gelecek yıl yaklaşık 130 milyar liralık kaynak kullanacak. Peki bütçeden faize ne kadar para ayrıldı? 565 milyar lira. Yani yoksula 1, faizciye 4 vereceksiniz. Lafa gelince ‘NAS’ dersiniz, ‘faiz haram’ dersiniz icraata gelince milleti yoksullaştırıp, faiz lobilerine hizmet edersiniz" diyerek AKP iktidarının faiz politikasını eleştirdi. 

Hancıoğlu, Bakan Derya Yanık'a, "Sayın Bakan; hiçbir iktidar, yardım ettiği yoksul sayısıyla övünemez. Ancak yoksulluktan çıkardığı kişilerle övünebilir. 24 milyon yurttaşımızı yoksulluk batağından kurtarıp, üretimin ve hayatın bir parçası haline getiremeyen, refaha erdiremeyen iktidar, kesinlikle başarısızdır. Bu iktidar, tercihini ‘yoksulluğun idaresinden’ yana kullanmıştır"dedi. 

Seçim öncesi CHP'nin kazanması durumunda sosyal yardımların kesileceği iddialarına yönelik söylemleri hatırlatan Hancıoğlu, "Bu ucube sistemin failleri, şimdi kapı kapı dolaşıp ‘biz gidersek, CHP gelecek; CHP sosyal yardımlarınızı kesecek’ yalanını pazarlamaya çalışıyor. Kimsenin endişesi olmasın. Evet, bu iktidar gidiyor ve biz geliyoruz. Biz geldiğimizde, sosyal yardım sistemini çok güçlü bir şekilde yeniden inşa edeceğiz. Sosyal yardımları, siyasi istismar aracı olmaktan çıkaracağız. CHP’nin Aile Destekleri Sigortası, sosyal yardımları tek elde toplayacak. Sosyal yardımlar ‘hak temelli’ olacak ve yalanlarınızın aksine, kaynakları arttıran bir sistem kuracağız. Bizim kuracağımız sistem, yoksulluğu sürdürmek üzere değil, aksine yoksulluktan kurtarma, istihdama katma, sosyal güvenceye kavuşturma hedefli olacak" diye konuştu. 

Kaynak: ANKA