Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski CHP Milletvekili Eren Erdem’in, cezaevinde din görevlisi ile görüşme hakkı kapsamında istediği ‘Alevi dedesi ile görüşme’ talebinin, cezaevi yönetimi tarafından reddedildiği öğrenildi.

Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan CHP PM üyesi ve eski İstanbul milletvekili Eren Erdem’in tecrit koşulları devam ediyor.

Ailesi dışında kimse ile görüşmesine izin verilmeyen CHP’li Erdem’le görüşmek isteyen milletvekillerinin talepleri de geri çevriliyor. Eren Erdem’in cezaevindeki durumuna ilişkin bilgi veren Avukat Onur Cingil, Erdem’in bir din görevlisi ile görüşme hakkı kapsamında, Alevi olması nedeniyle talep ettiği ‘Alevi dedesi ile görüşme’ isteğinin de reddedildiğini açıkladı.

‘İNSAN HAKKI İHLALİDİR’

Çağdaş Ses’e açıklamalarda bulunan Cingil, konunun bir insan hakları ihlali olduğunu söyleyerek "Bu hak, her inançtan kişilerin tutuklu ya da hükümlü olma ihtimali dâhilinde verilmesi gereken bir hak. Türkiye’de birçok mezhebe mensup insan var. Milyonlarca Alevi vatandaşımız olduğu da biliniyor. Bu noktada aynı sorunu yaşayan belki binlerce tutuklu veya hükümlü var. Dolayısıyla bu talebin karşılanmıyor olması hem bir insan hakları ihlali hem de ‘insan’ olmaya da aykırı bir durum" ifadelerini kullandı.