Eski CHP Milletvekili Eren Erdem, katıldığı bir canlı yayında 'HDP legal bir parti' dediği için hakkında dava açıldığını, davada Devlet Bahçeli'nin bugün yaptığı 'HDP ile görüşmek doğru bir adımdır' açıklamasını davada delil olarak göstereceklerini söyledi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Eren Erdem, TELE1’de Gökmek Karadağ’ın sunduğu Açıkça programına konuk oldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin AKP’nin HDP ile görüşmesini ‘doğal’ olarak açıklamasının tartışıldığı sırada Erdem,  HDP ile ilgili açıklamaları sebebiyle hakkında dört dava açıldığını açıkladı. Erdem, şunları dile getirdi:

“Dört ayrı davadan yargılanıyorum. HDP legal bir partidir görüşülmelidir. Demirtaş neden cezaevindedir dediğim için. Yarın avukatıma talimat verdim. Sayın Bahçeli’nin grup konuşmasını o davalara ibraz edin diye. Delil olarak sunacağım. Politik olarak aynı yerde duruyoruz diyeceğim”

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün (EGM), AKP’nin seçim sloganı olan ‘Türkiye Yüzyılı’ ifadesini kullanmasına tepki gösteren Erdem, şunları söyledi:

“Açıkça Emniyet diyor ki burası bir parti devletidir. Bu çok tehlikeli. Bu belge Emniyet’teki o görüntüler ve bir süredir devam eden tartışmalar boyunca çok sayıda emniyet müdürü ile görüştüm. En az 35 üst düzey emniyet müdürü telefonda ‘biz bu bildiriyi kabul etmiyoruz’ dedi. ‘Biz devlet memuruyuz böyle bir partizan tavrı kabul etmiyoruz’ duygusunu geliştirmiştir. Çok net söylüyorum Soylu’nun HTS imkanı var. İnsanlar ‘korkmuyoruz’ diyor”