CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’un ‘terör2 açıklamasını ve Rıdvan Dilmen’in sosyal medyada başlattığı ‘evet’ kampanyasını değerlendirdi.

Böke sosyal medyada Rıdvan Dilmen’in başlattığı ve bazı futbolcu ve ünlülerin desteklediği ‘evet’ kampanyasına ilişkin, “Ekmeğini taştan çıkarmak zorunda kalan milyonlar var Türkiye’de. Onlar kendi yarınları için ‘hayır’ diyecekler. Ama belli ki kendi kazandığı milyonlar ancak sarayın vesayetine bağlı olanlar, Türkiye’yi yok etmek pahasına ‘evet’ demeyi göze almışlar” değerlendirmesini yaptı.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’un "Bundan sonra da suikastlar, canlı bombalar vesaireler devam edebilir" ve "Allah'ın izniyle referandumda büyük oranda 'evet' çıktıktan sonra da bu terör örgütleri, hiçbir şekilde sesi soluğu çıkmayacak noktaya gelirler" açıklamasına tepki gösteren Böke şöyle devam etti:

"Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş tarihin kara sayfalarına geçecek bir açıklama yaptı. Hükümet sözcüsü şunu söyledi, 'suikastler canlı bombalar devam edebilir referandumdan evet çıktıktan sonra terörün sesi kısılır' dedi. Bu cümle kendi başına hem bir itiraf hem de bir tehdittir. İtiraftır çünkü bir hükümetin sözcüsü bu açıklamayla terör örgütlerine hükümetin göz yumduğunu bu sebeple insanların canlarımızın öldüğünü katledildiğini hatta Türkiye'nin bu göz yumma nedeniyle bir terör kaosu yaşadığını açıkça söylemiştir. Bu cümle kendi başına bir tehdittir çünkü, Evet derseniz başkanlık rejimini getirirseniz terör bitecek ama hayır derseniz terör sürecek demektir. Bu AKP'nin ne ilk itirafı neden ilk tehdidi maalesef. AKP'nin vatandaşı terörle tehdit etmek gibi bir alışkanlığı var. Hepimizin canını yakan terör sizin için çözülecek bir sorun değil de siyaseten kullanılacak bir araç mıdır?"