Nilüfer Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Bozbey, Sosyal Politikalar, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’nin (SPoD) yerel yönetimlere yönelik hazırladığı LGBTİ Dostu Kentler‘ protokolünü imzaladı.

CHP’li Bozbey, imza töreninde Nilüfer Belediyesi’nin yaptığı tüm çalışmalarda kapsayıcı, eşit ve katılımcı hizmetler üretmeyi kendine ilke edinen bir kurum olduğunu belirtti.

Bozbey, “Her türlü ayrımcılıktan uzak, kültürel, sosyal, cinsiyet kimliği, cinsel yönelim, etnik ve ekonomik farklılıkların gözetildiği ve bu farklardan kaynaklanabilecek eşitsizlikleri bertaraf edecek bir yönetim anlayışıyla hareket ediyoruz. Hiçbir vatandaşın kentsel yaşam kalitesinin zarar görmediği ve belediye hizmetlerine erişimde ayrımcılığa uğramadığı bir Nilüfer oluşturmayı ve bunu sürdürülebilir kılmayı taahhüt ediyoruz” dedi.

LGBTİ Dostu Kentler’ protokolünü daha önce HDP Mersin Akdeniz Belediye Eşbaşkanı Yüksel Mutlu, CHP İstanbul Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, CHP İstanbul Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve CHP İstanbul Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü imzalamıştı.