CHP Hatay Belediye Başkanı Lütfi Savaş "AKP üst yönetiminden geldiler, ‘Bize katıl Hatay’ı tümüyle sana teslim edelim’ dediler” diye konuştu. 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş TV5’de yayınlanan “Ankara Bürosu” programında gazeteci Ali Ekber Mete, Mustafa Yılmaz ve Nuray Başaran’ın sorularını cevapladı.

Doç. Dr. Lütfü Savaş, “Seçimlere gidilirken AKP’den görüşme teklif geliyor mu?” sorusuna, “40 gün önce üst düzey bir yetkili geldi. ‘Sen milliyetçi muhafazakâr bir çizgidesin, tipoloji olarak, dünya görüşü olarak CHP'ye gibi değilsin’ dedi. Gel seni hemen Cumhurbaşkanımızla görüştüreceğiz. Hatay’ın her şeyini sana teslim edeceğiz’ dedi” ifadelerini kullandı. 

Savaş sözlerinin devamında şunları kaydetti:

“Bir felsefe var ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol. Biz göründüğümüz gibi olmayı tercih ediyoruz. Burada kalıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi ve Şimdi de Millet ittifakı gönlünü açtı ve bugüne kadar da beni incitecek hiçbir şey yapmadı. Sayın Genel Başkanımız da partimizin üst seviyedeki insanları da.”

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin, “Ne yazık ki üzülerek söylüyorum CHP’li arkadaşlarımızın yaptıkları en güzel şey algı operasyonu” sözlerine yanıt veren Savaş, “Ben orada 5 yıl staj yaptım iyi bilirim. Algıyı en güzel yapan parti, iktidar partisidir. Sayın Özhaseki ile bizim de bir geçmişimiz var. Eğer evrak istiyorsa gönderirim ona hepsini, ama çözmesi şartıyla. Çöp ve su sorunumuzu çıkartan Ak Parti Hatay İl Başkanı. Ama ben il başkanlarından şu konuda memnunum. Ak Parti’yi aşağı çektiler, biz birinci partiyiz. Hatay’a verdikleri zarardan dolayı da şikayetçimi, tercihi onlar yapsınlar” dedi.