Sivas'ta, İmranlı Belediye Başkanı Murat Açıl makam aracıyla yaptığı kazada yaşamını yitirdi. Açıl'ın hayatını kaybettiği kazada 2'si çocuk 7 kişi de yaralandı.

Kaza, saat 12.00 sıralarında Sivas-Erzincan kara yolu İmranlı ilçe girişinde meydana geldi. Sivas'tan görev yaptığı ilçeye giden İmranlı Belediye Başkanı Murat Açıl'ın kullandığı 34 BIR 240 plakalı kiralık makam aracı ile karşı yönden gelen ve sürücüsü bilinmeyen 59 ZP 423 plakalı hafif ticari araç çarpıştı.

Kazada Başkan Açıl ile birlikte 2'si çocuk toplam 8 kişi yaralandı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar ilk müdahalenin ardından ilçe ve kent merkezindeki hastanelere görüldü. Evli ve 4 çocuk babası Başkan Açıl, hastanede yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da, kaza üzerine yaptığı açıklamada, “Sivas İmranlı Belediye Başkanımız Murat Açıl’ın trafik kazası geçirdiği haberini üzülerek öğrendim. Başkanımızın sağlık durumunu yakından takip ediyoruz. Araçta bulunan yaralılara ve Murat Başkanımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

Torun, Açıl'ın hayatını kaybetmesinin ardından Twitter'da "Ah be Murat Başkan! Yaktın içimizi. Çok erken, çok acı… Nurlar içinde yatsın, mekanı cennet olsun. Tüm sevenlerinin, İmranlı halkının ve partimizin başı sağolsun…" paylaşımı yaptı.