AKP döneminden kalma borçlar nedeniyle bir süredir hacizlerle boğuşan CHP’li Esenyurt Belediyesi’ne bir haciz daha geldi.

AKP’nin yönetimde olduğu süreçte, bir yurttaşın arazisini bedel ödemeden el koyan belediye, açılan davayı kaybetti ve faiziyle birlikte yaklaşık 200 bin TL’lik hacizle karşı karşıya kaldı.

Başkanın makam odasındaki kimi eşyalar dahil dün belediyede haciz işlemi uygulandı.

AKP’li Necmi Kadıoğlu’nun başkan olduğu dönemde, Esenyurt Belediyesi, 2013 yılında K.Ö. isimli yurttaşın arsasına bedel ödememesine rağmen el koydu.

Bunun üzerine K.Ö.’nün talebiyle başlayan yargılamada, belediye, yurttaşa ödemediği bedel nedeniyle davayı kaybetti. Ardından da ödenmesi yapılmayan yaklaşık 200 bin TL için haciz işlemi başlatıldı.

BAŞKAN YOKKEN HACİZ

CHP’li Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Kastamonu’daki afet bölgesini ziyareti esnasında, Büyükçekmece 2. İcra Müdürlüğü görevlileri dün belediyeye geldi.

BirGün’den Uğur Şahin’in haberine göre, Başkan Bozkurt’un makam odasındaki dokuz sandalye ile iki televizyon ve bilgisayarlar haczedildi. Bunların dışında yapılan hacizde toplantı masası, özel kalem müdürlüğü masası da haczedildi.

Başkan Bozkurt’un kendi parası ile aldığı koltuğun haciz tutanağında yer almaması dikkat çekerken yurttaşların para yatırdığı esnada Mali Hizmetler Müdürlüğü veznesinden de yaklaşık 30 bin TL’nin alındığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, haczedilen paraların ile söz konusu eşyalar yediemine teslim edildi.

YÜZLERCE DAVA VAR

CHP’li Esenyurt Belediyesi’ne bu şekilde açılmış yüzlerce dava söz konusu. Belediye, aynı şekilde açılan birçok davada hacizlere maruz kalmıştı. Belediyenin tüm banka hesaplarına AKP döneminden kalma borçlar nedeniyle geçen yıl ağustos ayında haciz konulmuştu.