CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, iddiaların odağındaki eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın Bodrum Yalıkavak Marina'ya ilişkin açıklamalarını değerlendirdi.

Ticaret Bakanlığı’na kayıtlı Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS)’ne göre Bodrum Yalıkavak Marina’nın yönetim kurulu üyelerinin Mehmet Ağar ve oğlu AKP Milletvekili Tolga Ağar olduğunu hatırlatan Başarır, "Bir rica üzerine kimse kimseye yönetim kurulu başkanlığı vermez. Burada dönen olayı, İçişleri Bakanlığı ve Meclis araştırmalıdır" dedi.

'GÖRÜYORUZ Kİ MARİNAYI AİLECEK KORUYORLAR'

Başarır, Ağar'ın, "Biz burada olduğumuz için buraya mafya giremiyor" sözlerine atıf yaparak, "Ticari Kayıt Sistemi’nden görüyoruz ki Bodrum Yalıkavak Marina’yı mafyaya karşı ailecek koruyorlar. Bu ülkede, İçişleri Bakanı yok mu, polis yok mu, devlet yok mu?" diye sordu.

'AĞAR'A BU RİCAYI KİM İLETTİ?'

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in, Ağar ailesini işaret eden itiraflarının ardından yaşanan sürece, '2.Susurluk vakası' denilmesinin bile ağır kalacağını ifade eden Başarır, şunları söyledi:

"Rica üzerine yönetim kurulu başkanı olan Ağar’a, bu ricayı kim iletmiştir? Bir marina yöneticisi, kendisini devletin emniyet teşkilatından nasıl büyük görebilir?

Bu olaya, 2.Susurluk Vakası dememiz hafif kalabilir. Bu olay, Susurluk’tan da büyük gözüküyor. AKP iktidarında, devletten başka herkes söz sahibi. Şeffaflık yoksa, demokrasi de olmaz. Şeffaflığın olmadığı yerde, ekonomide ve siyasette kayıt dışılık her zaman vardır."

ÇİÇEK'İN SÖZLERİNE YANIT: İÇERİDEN BİLGİSİ OLDUĞU KESİN GÖZÜKÜYOR

Eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in DW Türkçe'ye yaptığı "Türkiye’de kayıt dışı siyaset yapan aktörler her zaman vardır" açıklamasına işaret eden Başarır,  "Şeffaflığın olmadığı yerde, ekonomide ve siyasette kayıt dışılık her zaman vardır. Eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek de bu konuya işaret etmiş ve içeriden bir bilgisi olduğu da kesin gibi gözüküyor" dedi.

Başarır, şöyle devam etti:

"Cemil Çiçek’e göre; 'Türkiye’de kayıt dışı siyaset yapan aktörler her zaman vardır. Siyaset sahnesinde görünmezler, vatandaşa hesap vermezler, siyasi sorumlulukları da yoktur ancak milletvekilinden, bakandan çok daha etkili konumdadırlar.' Bunu söyleyen isim, AKP’nin kurucu üyelerinden olan ve halen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi olan Cemil Çiçek. Bu iddiaları, belgeleri, konuşmaları savcılar incelemelidir, bu iddialarla ilgili soruşturma başlatılması gereklidir. TBMM’de bu konuyla alakalı bir araştırma komisyonu kurulması elzemdir."