CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde selde yıkıldığı iddia edilen Ebru HES'i görüntülerini paylaştı.

Baltacı, HES'in regülatörü̈ ve iletim kanallarının paramparça" dedi.

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Bozkurt'ta Ezine Çayı üzerinde bulunan Ebru Hidroelektrik Santrali'ni (HES) görüntüledi.

Baltacı Twitter hesabından HES'in son durumunu paylaşarak, "Yıkılan HES yapıları burada, yalan söyleyen bakanlar orada. İşte görüntüler. Neyi saklıyorsunuz, kimi koruyorsunuz?" dedi.

"RAGÜLATÖRLE, İLETİM KANALLARI PARAMPARÇA"

Baltacı, "Kamuoyunun merak ettiği hidroelektrik santralinin bulunduğu bölgeyi görüntülemeyi başardık. Buraya Bozkurt’un Çiçek Yayla köyünden Tezcan Köyü’ne oradan da Kayaardı Mahallesi’nden ormanlık alandan yürüyerek geldik. Henüz köy yollarındaki tahribat onarılmış değil. Aşırı yağış dolayısıyla bu dağlarda küçük küçücük biriken sular buraya doğru akmış ve regülatörle, iletim kanallarını paramparça etmiş. Ayrıca bu bölgede çok yoğun ormancılık faaliyeti yürütülür. Ormanda kesilen tomruklar da sel suyuna kapılarak, önüne regülatörü ve iletim kanalını da alarak Bozkurt’ kadar inmiş" dedi.